Hani öncelik yayanındı

Hani öncelik yayanındı

İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesinin ardından ülke genelinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla bir kampanya başlatıldı.

2019 yılı yaya öncelikli yıl ilan edilirken, geçen Ekim ayında yayalara öncelik vermeyenlere yönelik yeni bir düzenleme yapılmış ve trafik cezası yüzde yüz artırılmıştı. Medeniyetin göstergesi sayılan yaya öncelikli trafik uygulamasının mimarı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. 2017 yılında 1681 yaya trafik kazasında hayatını kaybetti. Yaya öncelikli trafikte başarılı olunması halinde kaza oranlarının Avrupa Birliği seviyesinin altına inmesi bekleniyor.

 

SÜRÜCÜLER HALEN DUYARSIZ

 

Kampanyanın başladığı günden bugüne çok şey değişmediğini belirten Aydınlı vatandaş İskender Yıldız, “Sürücüler hiçbir şekilde yay geçidinden rahat geçmemize müsaade etmiyor. Yaya yoluna adım attığımızda bizi görünce yavaşlaması gerekirken onlar gaza basıyorlar. Bu sıkıntıyla birçok kez karşılaştım. Sürücülerin bu konuda ciddi anlamda bilinçlendirilmesi gerekiyor” dedi.

 

Kadın sürücülerin bu konuda daha duyarlı davrandığını ifade eden Saliha Türkeş ise, “Erkek sürücüler genellikle dikkat etmiyor. Kadın sürücülerimiz daha duyarlı davranıyor. Yaya geçidinden geçerken çok korkuyorum. Ne önlem alınırsa alınsın, önemli olan sürücülerin duyarlı olması” diye konuştu.

 

Öte yandan yayaya yol vermemenin cezası : Geçtiğimiz Ekim ayında TBMM’den geçen düzenlemeyle önceliği yayalara vermeyen araç sürücülerine uygulanan para cezası yüzde yüz oranında artırıldı. Para cezası 235 liradan 488 liraya çıkarıldı. 2019 Ocak ayı itibariyle de cezaya zam yapıldı ve yayaya yol vermemenin cezası 604 liraya çıkarıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler