Hediyede ilk tercih 'Gümüş'

Hediyede ilk tercih 'Gümüş'

Altın fiyatlarında yaşanan artış, hediye almak isteyen vatandaşları gümüş alımına yönlendiriyor.

(HABER: Özge ÇÜMLEK)

Aydın’da uzun yıllardır gümüş satıcılığı yapan Gülgün Gülşen, vatandaşların fiyatından dolayı altın hediye etmek yerine gümüşe yöneldiğini belirtti. Gülşen, “Özellikle son yıllarda gümüşe ilgi oldukça fazla. İlerleyen günlerde de artarak devam edecektir” dedi.

“GÜMÜŞ PİYASASI HER ZAMAN OLACAK”

Talebin her geçen gün arttığını ifade eden Gülşen, “Altın fiyatlarının, gümüş üzerinde bir etkisi oluyor doğal olarak. Şu an gümüşe talepler artmış durumda. Son 5 yılda gümüşün adını daha çok duyar hale geldik. Son 2-3 senede ise gümüş borsası oluştu ve gümüş seyri şu an gayet iyi durumda. Ayrıca gümüş seyirlerinin, ilerleyen zamanlarda altınla beraber yükselmesini bekliyoruz. Her zaman için de bir gümüş piyasası olacak” dedi.

“GÜMÜŞE YATIRIM YAPILIR MI?”

Altının yanı sıra gümüşe de yatırım yapılabileceğini vurgulayan Gülşen, “Külçe gümüş veya gram gümüşe yatırım yaparsanız, onun bir borsası var zaten zarara girmezsiniz. Fakat alım satım derdindeyseniz, satarım para kazanırım diyorsanız mantıklı değil. Gümüşün mantığı bu duruma pek yatkın değil” ifadelerini kullandı.

“UZUN VADE DE ALTIN MI GÜMÜŞ MÜ?”

Son olarak uzun vadede yatırım hakkında konuşan Gülşen, “Uzun vadede tabi ki altına yatırım yapılmalı. Altın alamayacak durumlarda gümüşe yatırım söz konusu olabilir ama dediğim gibi gümüşün yatırım mantığı ile altının yatırım mantığı aynı değil.” diyerek sözlerini tamamladı.

31f316c0-d966-4f90-a166-6271bf8230a0.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler