Hem esnaf hem de vatandaş dertli

Hem esnaf hem de vatandaş dertli

Türkiye’de çeşitli sektörlerde fiyat artışları hem esnafı hem de vatandaşı kara kara düşündürüyor.

(HABER: ÖZGE ÇÜMLEK)

Aydın’ın Efeler ilçesinde 22 yıldır kırtasiyecilik yapan Fatih Aydemir, okulların açılmasına kısa bir süre kalan şu günlerde birçok ürüne zam geldiğini ve gelmeye devam edeceğini açıkladı. Aydemir, “Ortalama 3-4 ayda bir zam geliyor. Şu an daha büyük bir zam gelmedi. Eğitim sezonunun açılmasıyla beraber zamlar gelmeye başlar.” dedi.

“SEBEBİ PETROL”

Ürünlere gelen zamlar hakkında konuşan Aydemir, kâğıt ürünleri ve çanta fiyatlarına vurgu yaparak, “Çanta ve kağıt ürünlerine diğer ürünlere nazaran büyük zamlar geldi. Şu an boya kalemleri veya herhangi bir üründe zam yokken çanta, defter ve kitap gibi ürünlere zam geldi. Bunun sebebi ise petrol. Kâğıt ve çantanın ham maddesi petroldür. Petrol, Mart ayında 18 lirayken şimdi 39 lira oldu. Fotokopi kağıdı geçen sene 40 lirayken şimdi 95 lira. Okul çantaları geçen sezon 400 lirayken şimdi 800 lira. Baktığımız zaman yüzde yüz elli gibi bir artış söz konusu.” İfadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARINA KALİTELİ ÜRÜNÜ ÇOK GÖRÜYORLAR”

Müşterilerin ürün seçiminde daha ucuz ürünlere yöneldiğine değinen Aydemir, “Zamlar müşterileri de etkiledi. Geçen sene 10 müşterim varsa bu sene 4’e düştü. Fakat ürünler pahalı olsa bile kaliteli. Bu fiyatları gören müşteriler hemen marketlerden daha ucuza almaya çalışıyorlar. Halbuki kalitesiz olduğu için yine almak zorunda kalıyorlar. Aynı hesaba denk geliyor. Sonuçta kırtasiye alışverişi yılda bir kez yapılıyor. Ebeveynler kendilerine sigara alırken paradan kısmıyorlar ama çocuklarına kaliteli ürünü çok görüyorlar.” diye konuştu.

“FİRMALARIN ZAMMI SADECE BİZE ZARAR”

Aydemir, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı.

“Yeni eğitim sezonu için zam bekleniyor. Fakat firmalar o kadar uyanık ki Eylül ayı içerisinde herhangi bir zam getirmiyorlar. Sezon bitip müşteri durulduğu zaman zam geliyor, sattığımızın üstüne para ekleyip biz ödemek zorunda kalıyoruz. Kendi cebimizden gidiyor. Biz zaten çok kâr edemezken kendi cebimizde ki paradan da oluyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler