İğde meyvesi de yüksek fiyattan nasibini aldı

İğde meyvesi de yüksek fiyattan nasibini aldı

Döviz de peş peşe yaşanan artış sebebiyle birçok temel gıdaya geçtiğimiz günlerde zam gelmiş ve bazı marketlerde satış adedi sınırlandırılmıştı. Özellikle şifa deposu olan iğde meyvesi de zamdan nasibini aldı.

Son dönemlerde peş peşe Şekere ve ayçiçek yağına gelen zamlar sonrasında bazı market ürünleri alınamaz hale geldi. Durum böyle olunca satışı yapılmayan bir diğer ürün ise iğde oldu. Bu kapsamda maliyetlerin arttığını dile getiren Aydınlı Esnaf Muhammed Gültaş, Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu.

 “SATIŞLARIMIZ ÇOK AZALDI”

Yüksek fiyat artışlardan ötürü iğdenin artık eskidi kadar satılmadığını söyleyen Muhammed Gültaş, “Zaten fiyatların kendi artışı da var dolar etkisi de yansıyınca daha fazla artış gösterdi. Satışlarımız çok azaldı. İnsanların alım gücü olmadığı için bizim satışlarımız da bu şekilde kötü etkileniyor. Bizim şuan ki temel gıda satış fiyatları inanılmaz artmış durumda. Doların artması ve insanların alım gücünün düşmesiyle beraber herkes çok zor durumda. Doların artışı sonucu bu şekilde bir etkilenme söz konusu oldu. Bu şekilde de devam edeceğini düşünüyorum. 

“40 TL OLDU”

Sağlığa birçok yararı bulun iğde meyvesinin kilosu tam olarak 40 liraya yükseldi. İğde yüksek miktarda vitamin ve mineral içeriyor. İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmez. Ülkemizde de özellikle karasal iklimin olduğu bölgelerde yetişiyor. İğde büyük küçük her yaştan kişi tarafından severek tüketiliyor. Ancak bu kadar fiyat artışı olması iğdeye olan rağbeti de düşürdü.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler