İmam Hatip Okulları Onurumuzdur

İmam Hatip Okulları Onurumuzdur

Alperen Kılıç yazdı...

Rahman ve Rahim olan Allah’a hamdolsun.

 

Hamdolsun ki İmam Hatip okullarının sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu okullar aziz milletimizin gözünde ilim, irfan, güzel ahlak mektepleri olmuştur. Devletimiz ve Milletimiz İmam Hatip okullarına çok büyük önem vermektedir. Bu okullar İslamın, ahlakın, ilmin, fıkhın, tevhidin merkezi durumunda olan Kuran ve sünnet temelli mekteplerdir. Gayemiz her daim Allah rızası, hedefimiz İslam Medeniyetidir. Peygamber efendimizin bize miras bıraktığı bu medeniyete sahip çıkmalıyız.

 

İmam Hatip Okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. İmam Hatipli demek herkese örnek olan ve güzel ahlaklı gençler demektir. İmam Hatipli demek doğru, dürüst, güvenilir, çalışkan, şuurlu, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler demektir. İmam Hatip öğrencisinin kulağı ezandadır namazını en güzel şekilde kılar. İmam Hatipli demek her zaman İslam davasında öncü olan ve Allah’ın emirlerine uygun bir hayat sürdüren imanlı, şuurlu müminler demektir. İmam Hatipli talebeler İslam fıkhını, akaidini bilir, itikadı sağlamdır, aşırılıktan uzak durur, mutedildir.

 

İmam Hatip Okullarımızda gördüğümüz çalışmalar, gayretler takdire şayandır. Örneğin bunlardan birisi olan Nazilli’de Mehmet Sofuoğlu İmam Hatip Ortaokulu’muz gerek akademik ders başarıları, Lise geçiş sınavlarındaki başarıları, gerekse mesleki yarışmalarda gösterdiği performansı, sosyal ve sportif faaliyetlerdeki üstün çalışmaları ile adından söz ettirmekte ve gün geçtikçe başarı grafiğini yükseltmektedir. Gayretli, tecrübeli idari ve öğretmen kadrosuyla, binası ve spor alanıyla örnek bir okul olarak eğitim öğretim faaliyetine devam etmektedir. Allah razı olsun.

 

Siz İmam Hatipli gençler bu ülkenin geleceğisiniz, halkımızın en büyük umudusunuz. 15 Temmuz darbe kalkışmasında gördük ki inançlı bir genç nesilin önünde tanklar, tüfekler işe yaramaz hale gelebiliyor. Rabbim o günleri tekrar bu millete yaşatmasın. Şehidlerimizin kanıyla sulanan bu toprakları bu aziz vatanı daimen mübarek eylesin, bir kere daha şehidlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.. Bölücü katillerin, vatan hainlerinin yerini gösterirken Şehid düşen Maçka Anadolu İHL Öğrencisi Eren Bülbül kardeşimizi de tekrar burada anmadan geçemeyeceğim. İşte İmam Hatip öğrencisi böylesine cesur ve vatansever olmalıdır. Bizler İmam Hatipliyiz! her zaman Haktan, doğrudan yana dururuz, dönmek nedir bilmeyiz. “Emri bil maruf nehyi anil münker” bizim en önemli davamızdır. Bizim davamız beşeri, insani bir dava değil, ilahi bir davadır!

 

Emperyalist egemen güçlerin İslam toprakları üzerinde oynadığı oyunlar, kurduğu tuzaklar, müslümanı müslümana kırdırma, parçalatma ve yok etme çalışmaları haçlı seferlerinden beri aynı hızla devam etmektedir. Afganistan, Irak, Suriye, Filistin, Arakan, Mısır, Türkistan ve daha pek çok yerde kan ve gözyaşı birbirine karışmış milyonlarca insan hayatını kaybetmiş yüz binlerce çocuk yetim kalmıştır. Müslümanlar param parça bir vaziyette, darmadağın olmuş, damarlarına enjekte edilen ırkçılık, mezhepçilik gibi hastalıklarla mücadele etmektedir. Dünya Türk milletinin Osmanlılar gibi yeniden tarih sahnesine çıkmasını ve mazlum İslam coğrafyasını yeniden ihya etmesini, yeniden yeşertmesini beklemektedir. Sürekli büyüyen ülkemiz, karanlık güçlerin hayallerini yıkmakta uykularını kaçırmaktadır. Milletimiz küllerinden yeniden doğmakta ve devletimiz güçlenmeye devam etmektedir. İslami İlimler, İlahiyat Fakülteleri, İmam Hatip Okulları ve Kuran Kursları peş peşe açılışlarla hızlı bir şekilde hizmete girmekte, Kuran-ı Kerim’in mesajı genç dimağlara daha çok ulaşmaktadır.

 

Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar imam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçenlerden ebediyete irtihal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla yâd ederiz. Allahu Teala vatanımızı, milletimizi, tüm İmam Hatiplileri ebeden, daimen şerlerden musibetlerden korusun. Amin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler