İncir yarışması için başvurular başladı

İncir yarışması için başvurular başladı

Germencik Belediyesi tarafından yapılacak olan 19. İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında incir yarışması da düzenlenecek.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Germencik Ziraat Odası ve İncir Araştırma Enstitüsünden uzmanlarından oluşan komite üyelerince “en iyi incir”in seçileceği yarışmaya Germencikli üreticileri davet etti.

Dünya incir üretiminin yüzde 80’in karşılandığı Germencik’te, bu yıl 19.’uncusu düzenlenecek olan İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali yapılacak. Festivalde, incirin markalaşması adına yapılan önemli etkinliklerden birisi olan incir yarışması da gerçekleşecek. Germencikli incir üreticilerinin katılacağı yarışmada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Germencik Ziraat Odası ve İncir Araştırma Enstitüsü yetkililerinden oluşacak bir komisyon en iyi incir yetiştiricisini seçecek. Üreticiler yarışmaya katılacakları 2 kilogram inciri, 14-21 Eylül 2022 tarihleri arasında Germencik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teslim etmesi gerekiyor.

 

ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yarışmada 1’inciye yarım altın, 2’nciye çeyrek altın ve 3’üncüye de gram altın ödülü verilecek. Germencikli incir üreticilerini yarışmaya davet eden Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Güzide ürünümüz incirimizin marka değerinin artması adına yapacak olduğumuz incir yarışmasına, Germencikli tüm üreticilerimizi bekliyoruz. Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Germencik Ziraat Odası ve İncir Araştırma Enstitüsü yetkililerinin, dünyanın en kaliteli incirinin yetiştiği bu topraklarda incir seçiminde zorlanacağını düşünüyorum. İncirin başkenti ve ana vatanı olan ilçemizin adını, düzenleyeceğimiz görkemli festivalle bir kez daha duyuracağız.” diye konuştu.

23 Eylül Cuma günü başlayıp, 25 Eylül Pazar günü sona erecek olan festivalin ilk gününde Derya Uluğ,  ikinci gününde Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Bando Takımı ile Selcan Temel, üçüncü günündeyse Mustafa Ceceli sahne alacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler