İnsanlarla uğraşmaktan bıktı pilav tezgahının başına geçti

İnsanlarla uğraşmaktan bıktı pilav tezgahının başına geçti

Efeler'de kurulan pazar alanlarında seyyar tezgahı ile tavuk pilav satan Hayri Öztürk, 20 yıl boyunca teknik eleman olarak çalıştığını, insanlarla uğraşmak istemediği için tezgahının başına geçtiğini söyledi.

Aslen Zonguldaklı olduğunu fakat 35 yıldır Aydın'da yaşadığını söyleyen evli ve 3 çocuk babası Hayri Öztürk, Efeler ilçesinde kurulan pazar alanlarında seyyar tavuk-pilav tezgahı işletiyor. Kendi elleriyle hazırladığı pilavını müşterilerine ulaştıran Öztürk, geçmişte bir maden firmasında teknik eleman olarak çalıştığını, emekli olmasının ardından kahvede oturmamak için tezgahın arkasına geçtiğini söyledi.

Emekli olduktan sonra, aralarında bir maden firmasının da bulunduğu, birçok farklı işletme kurduğunu fakat insanlarla uğraşmaktan sıkılarak ekmeğini tezgahından çıkarmaya karar verdiğini söyleyen Öztürk, "Bu işi para için yapmıyorum. Ben yıllarca çalıştım, birçok farklı iş yaptım, emekli olduktan sonra da evde duramadım. İşler kurdum fakat bozuldu. En sonunda da bu tezgahı satın aldım. Pilavımı hazırlıyorum, güzelce süslüyorum, haftanın her günü dışarı çıkıp satıyorum. Amacım para kazanmak değil, kafa ağrısı olmadan kendi işimi yapmak. İnsanlarla uğraşmaktan çok sıkıldım" dedi.

Çalıştığı sektörlerde para kazanmak için çok fazla emek harcamasının gerektiğini fakat tezgahında karının da zararının da kendi cebinde olduğunu söyleyen Öztürk, "Gideri belli geliri belli. Azcık pazar hareketli olduğunda birçok sektörde kazanamadığım parayı bu tezgah ile kazanıyorum. Tavuk-pilav 8 lira. Matematiği basit, işi basit; tam istediğim iş şu anda" diye konuştu.

PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN HAZIRLANIYOR

Birçok farklı projesi olduğunu, tarım alanında geliştirdiği icatlar ile köylü vatandaşların ekonomisine katkı sunmayı hedeflediğini belirten Öztürk, "Teknik eleman olarak binlerce farklı makineyle haşır neşir oldum, emekli olduğumda memleketim yer altıydı, sektör ve iş zordu. Emekli olmamın ardından geliştirdiğim projeler var, bunları hayata geçirmek için doğru zamanı bekliyorum. Her şey hayalimdeki gibi olursa Aydın'da tarım alanında yeni bir dönem başlayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler