İŞSİZ KALAN MÜZİSYENLER SOKAĞA İNDİ

İŞSİZ KALAN MÜZİSYENLER SOKAĞA İNDİ

Pandemi nedeniyle işsiz kalan müzisyenler, sanatlarını Efeler sokaklarına taşıdı.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen COVID-19 virüsü, Türkiye'de de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görüldü.

Ülkemizde 1. yılını geçtiğimiz günlerde dolduran virüs nedeniyle on binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Sonbahar mevsimiyle birlikte artan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölüm sayıları nedeniyle kısıtlamaların tekrar hayata geçirildiği Türkiye'de birçok esnaf kepenk indirdi. Ekonomiyi derinden etkileyen pandemi sürecinde işsiz kalan binlerce vatandaş arasında müzisyenlerde yer aldı. Kafe ve restoran gibi işletmelerin kapatılması, konserlerin yasaklanması, düğünlerin belirli kısıtlamalar altında gerçekleştirilmesi ve toplu etkinliklere getirilen önlemler nedeniyle müzisyenler uzun süre işsiz kaldı.

"DERDİMİZ ÇARKI DÖNDÜRMEK"

İzmir'de yaşayan Rüstem Ürgün, Rıdvan Fitil, Muhittin Şahinel ve Semih Avşar'da pandemi nedeniyle işsiz kalan milyonlarca müzisyenin arasında yer aldı. Çalıştıkları işletmelerin kapatılması nedeniyle borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini belirten ekip, çareyi sokağa inmekte buldu. "Koronavirüs bitmeden biz bitecek duruma geldik" diyen ekip üyeleri, Aydın'ın Efeler ilçesine gelerek sokaklarda şarkı söylemeye başladı. İlçenin sokaklarında gezerek Aydınlıları sanatlarıyla buluşturan ekibi vatandaşlarda sıcakkanlılıkla karşıladı. Ekip üyelerinden Şahinel, "İzmir’de yaşıyoruz Her gün İzmir’den Aydın’a gelip gidiyoruz. İlk olarakta Aydın’da başladık zaten biz bu işe. Neredeyse 25-30 gün oldu Efeler sokaklarında dolaşmaya başlayalı, çok şükür vatandaşlarda güzel karşıladı bizleri. 

Hepimiz mekanlarda çalışıyorduk. Allah’a şükür işlerimizde düzgündü fakat pandemi girdi, hepimizin mekanları kapandı. Hepimiz evliyiz, çoluk çocuğumuz var. İşsiz kalınca; kira, elektrik, fatura, borç, harç devam etti tabii. Bu yüzden aletlerimizi satmak zorunda kaldık. Baktık yine çare yok, oturduk düşündük. “Ne yapalım?” dedik kendi kendimize ve sokaklarda çalmaya karar verdik. Ekmeğimizi bu şekilde çıkaralım dedik yani."
dedi.

"BUNA DA ŞÜKÜR"

Vatandaşların gönlünden kopanları kendisine verdiklerini, şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadıklarını belirten Şahinel, "Şükürler olsun, çıktığımızda insanların tepkisinin bize karşı çok iyi olduğunu gördük. Borcumuza, harcımıza dönebilecek kadar gelmese de ailemizi geçindirmeye yetecek kadar para kazanıyoruz bu şekilde. Evimizde tenceremiz kaynıyor." diyerek Aydınlılara teşekkür etti.

whatsapp-image-2021-03-25-at-12-01-59.jpeg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler