İYİ Parti Aydın'da skandal iddia

İYİ Parti Aydın'da skandal iddia

Aydın İyi Parti’de hafta sonu gerçekleştirilen üye bazlı eğilim yoklaması sonrası çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Üyelerden yüzde 50’sinin ilgi göstermediği eğilim yoklamasında 34 aday adayı için oy kullanılmıştı.

Aydınpost'un haberine göre Aydın İyi Parti’nin hakim nezaretinde yapılmayan önseçimlerinde aday adaylarından Ahmet Ertürk, Semra Yücel, Erhan Algan ve Tuğça Can Polat’ın oylamayı manipüle edecek girişimlerde bulunduğu öne sürülüyor.

SIRALAMA NASIL OLMUŞTU?

Oylama sonucu 1. Ahmet Ertürk, 2. Semra Yücel, 3. Erhan Algan, 4. Tuğça Canpolat Yılmaz, 5. Aydın Adnan Sezgin 6. Fevzi Köse, 7.Cemal Sarı , 8.Pınar Öncer olmuştu.

ÜYELERE ANAHTAR LİSTE Mİ DAĞITILDI?
Aydın İyi Parti'nin temayül yoklamasında oy kullanacak üyelere anahtar liste dağıtıldığı ortaya çıktı. Üye yoğunluğunun fazla olduğu ilçelerde özellikle Efeler, Kuşadası, Didim, Nazilli ve Söke’de üyelere Erhan Algan, Tuğça Canpolat Yılmaz, Ahmet Ertürk ve Semra Yücel'in isminin yer aldığı farklı farklı listeler anahtar listeler dağıtılarak oylamanın manipüle edildiği öne sürüldü.

Parti içinde şaibeye neden olan oylamada Ahmet Ertürk’ün 1813 oyla ilk sırada çıktığı seçimde diğer isimlerin de 1622, 1621 ve 1607 oy alması iddiaları daha da kuvvetlendirdi.

İLÇE BAŞKANLARINA PARA MI DAĞITILDI?

Öte yandan İyi Parti’deki temayül yoklama öncesinde üye sayısı çok olan ilçe başkanlarına sıralamaya etki edilmesi için para dağıtıldığı da parti içinde en çok dillendirilen konuların başında geliyor.

AHMET ERTÜRK’ÜN EKİBİ ÜYELERE LİSTE ATTI

Listede birinci sırada çıkan Ahmet Ertürk’ün bir büroda gençlerden ekip kurarak üyeleri telefon ile aranarak oy istediği ve üyelerin telefonlarına 6 kişilik listeler atılması da bardağı taşıran nokta oldu.

R.K ve M.Ç’nin Ahmet Ertürk adına üyelere mesaj atılmasında parti içinden isimi geçen kişiler olduğu ve bunu bazı partililerce tespit edildiği öğrenildi.
İncirliova ve Kuşadası’nda parti üyelerinin telefonlarına gelen mesajlarla ilgili sosyal medyada da paylaşım yapması dikkatleri çekti.

GENEL MERKEZ’İN TUTUMU NE OLACAK?

Aydın İyi Parti’deki temayül yoklama sonrası yaşanan anahtar liste krizine İl Başkanı Recep Taner sessizliğini korurken Genel Merkez’in konuyla ilgili inceleme başlatacağı gelen bilgiler arasında.

22aba94f-788d-4d26-844f-f505484df31a.jpg

d1c524dd-5c14-478a-a097-a28da5733ec5.jpg

174b37a7-2aa9-445a-845e-0d7b53e569c4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler