İYİ Partili milletvekilinden itiraf gibi açıklama: 'HDP PKK'nın siyasi uzantısıdır'

İYİ Partili milletvekilinden itiraf gibi açıklama: 'HDP PKK'nın siyasi uzantısıdır'

İYİ Parti’den Aydın milletvekili olarak seçilen Ömer Karakaş, mazbatasını aldıktan sonra dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karakaş, “HDP, PKK’nın siyasi uzantısıdır.” dedi.

Aydın Adliyesi’nde partililerin katılımıyla mazbatasını alan Ömer Karakaş, İl Başkanlığı binasında kendisine hazırlanan pastayı kesti. Karakaş, kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplarla dikkat çekti.

“BİZ HDP İLE YAN YANA DEĞİLİZ DEDİ AMA”

Cumhur İttifakı’nın PKK ile ilgili paylaştığı gönderileri eleştirmek isteyen Karakaş, “Kara bir propaganda yürüttüler. Biz hiçbir alanda HDP ile yol yürümedik. Bizim tek amacımız altılı masanın bileşenleri olarak yüzde 50.1’e ulaşmaktı.” dedi.

Karakaş kendisine yöneltilen, “HDP ile yol yürümedik dediniz ama Genel Başkan'ınız Meral Akşener’in talebi üzerine Cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerilen Ekrem İmamoğlu’nun, Van’da düzenlenen mitingde cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a selam söylemesi ve miting alanının neredeyse tamamını HDP seçmenlerinin doldurması sizin sözlerinizin tam aksini gösteriyor” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Biz bu seçimlere parti olarak tek girdik. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledik. Ben daha önce birçok kez de dile getirdim. HDP PKK’yı lanetlemediği için, onu terör örgütü olarak görmediği için onların siyasi uzantısıdır. Dışarında Kemal beye destek vermiş olabilirler, ona bir şey diyemem.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler