Kadın dostu Başkandan örnek proje

Kadın dostu Başkandan örnek proje

Kadınlar için hayata geçirdiği projelerle kentte ‘Kadın Dostu Başkan’ olarak anılan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın’da bir ilke daha imza attı.

Zafer Mahallesi Zafer Meydanı’ndaki adresinde Efeler Belediyesi’nce nezih bir ortama dönüştürülen bina, Hanımevi adı altında Efeler halkının yoğun katılımıyla hizmete açıldı. Açılış törenine, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile eşi Güneş Atay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“KADIN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YAPAMAYACAĞIM ŞEY YOK”

‘Efeler’de Bir Eviniz Var’ sloganıyla hayata geçirilen Hanımevi’nin kadın vatandaşların hayatını güzelleştirmek için açıldığını ifade eden Başkan Atay, alandaki kalabalığa seslenerek şöyle konuştu:

“Arkamda durduğunuz sürece, sevgili kadınlarımız sizin için yapamayacağımız hiçbir şey yok. Seçimlerden önce verdiğim bir sözümü daha yerine getirmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Hanımevi sizin mutluluğunuz, sizin yaşantınızı güzelleştirmek, kolaylaştırmak için var. Burası kadınların çocuklarıyla birlikte gelip oturabilecekleri, zaman geçirebilecekleri bir yer. İçinde çocuk oyun grubu bulunan bir bahçesi olan, ücretsiz ikramlarımızdan yararlanabileceğiniz, kitap okuyabileceğiniz, televizyon seyredebileceğiniz, sosyalleşebileceğiniz bir alan yarattık size.”

“EFELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI EFELER HALKI’NIN MAKAMI”

Vatandaşların yoğun alkışları arasında konuşmasına devam eden Başkan Mehmet Fatih Atay, “Alkışa layık olan sizlersiniz. Sizler bu toplumun mihenk taşısınız. Bizlere bir ailenin çatısını belirleyen siz kadınlarımız mutlu olduğunuz sürece, bu toplumu kimse yıkamaz. Sizi mutlu etmek için, aile direği olan sizlerin mutluluğunu, özgürleşmenizi sağlayabilmek için görev yapmaya çalışıyoruz. Sizler bu topluma yön veren insanlarsınız. Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndaki kadınlarımız bu ülkeyi özgürleştirirken, yaptıkları fedakarlıkları asla unutmuyoruz. Bugün bu hizmeti sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Benim yanımda olmanız, birlikte omuz omuza olmamız, hiçbir eylemimizde beni yalnız bırakmamanız beni çok mutlu ediyor. Efeler Belediye Başkanlığı makamı sizin makamınız. Sizi temsil ediyorum. Sizi temsil ettiğim bu makama hiç kimse küçük düşürücü davranışta bulunamaz. Bulunursa gereğini yaparım, hiç endişe etmeyin. O makam sizin makamınız, halkın makamı, benim değil. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hanımevi’nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ TEZCAN’DAN BAŞKAN ATAY’A TEŞEKKÜR

“Belediye başkanlarımızın halktan aldığı yetkiyi, yine arkalarına halkın gücünü alarak güçlü bir şekilde hizmete dönüşmüş olmasını görmekten mutluluk duyuyoruz.” diyerek konuşmasına başlayan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Değerli arkadaşlar, el ele verdiğimiz sürece çok bariz bir şekilde iki ayrı çizginin farkını görüyoruz. TBMM’nin kabul ettiği kanunla kadınlarımızı korumak üzere yapılan İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıran ve kadına yönelik şiddete cesaret veren bir anlayış. O anlayışın Türkiye’yi yönettiği dönemde kadına yönelik şiddet, kadına yönelik ayrımcılık, cinsiyet ayrımcılığı kat be kat artmış, bu anlayış ne yazık ki Türkiye’yi yönetiyor ve bu anlayış bütün bu kazanımlarımızı yerle bir etme pahasına yoksulluğun, yolsuzluğun, açlığın, işsizliğin temsilcisi olmuş durumda. Umut ateşini yakan ikinci bir çizgi, ikinci bir iktidar alanımız var, onlar da belediyelerimiz. Belediyelerimiz kadını erkekle beraber eşit gören, kadın erkek ayrımcılığına karşı çıkan, kadına karşı şiddete karşı çıkan, bulundukları yerde Hanımevlerini inşa ederek ‘kadınlarla beraber yöneteceğiz’ diyen anlayış. Bu nedenle Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu hizmetin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından törene katılan misafirlerle birlikte Hanımevi’nin açılış kurdelesi kesildi.

c5d-4513.jpg

c5d-4556.jpg

c5d-4592e.jpg

c5d-4625.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler