Kadına Şiddet Mücadelesi İçin Toplandılar
Aydın'da "Aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele" toplantısı Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele alanındaki veriler ele alındı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 maddeden oluşan, 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ile Aydın Valiliği’ne verilen görev ve sorumlulukları uygulamaya geçirildi.
81 ilde eş zamanlı düzenlenen toplantıda ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi” ele alındı. Bu kapsamında Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı, Kasım Tüten, İl Jandarma Komutanı Mesut İnan, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ve aynı zamanda 17 ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkanları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik daire müdürleri ve ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
ALINACAK TEDBİRLER ÜZERİNE YOĞUNLAŞTIK
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, son dönemde yaşanan üzücü olaylarının yaşanmaması için alınacak tedbirler üzerinde yoğunlaştıklarını belirterek, “Bu toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı. İl ve ilçelerimizdeki 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il/ilçe bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirildi.
Son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde yoğunlaşıldı.
Şiddet önleme merkezimize polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili (öfke kontrolü gibi) önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, diğer kurumların (baro, üniversiteler ve STK’ların) sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde ve ilçelerimizde eylem planı haline getirilmesi gibi bir çok konuda çalışma/değerlendirme yapılmış ve Bakanlıklarımızın ortaya koyduğu seferberlikte illerimizin de üzerlerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin gerçekleştirmeleri için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.