Kadınlar siyasette aktif görev almalı

Kadınlar siyasette aktif görev almalı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, AJANS AYDIN muhabiri Aydan Kayhan’ın sorularını yanıtladı.

AJANS AYDIN'ın "Güne Başlarken" programına konuk olan AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, kadınların siyasette aktif olarak görev alması gerektiğini belirtti.

 

Duygu hanım öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz

 

Evli ve 2 çocuk annesiyim. Eşim inşaat mühendisi kendim Mali Müşavirim.

 

Siyasete girmeye ne zaman karar verdiniz..?

 

Aktif siyaset yapmaya yaklaşık 3 yıl önce karar verdim. . İlk olarak İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldım. Daha sonra İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim. Yaptığımız çalışmalar neticesinde İl Kadın Kolları Başkanı olarak atandım. Yaklaşık 2 yıldır bu görevimi devam ettiriyorum. Ailemde hiç siyasetçi yoktu. Bugüne kadar sadece seçimden seçime oy kullanan bir ailenin üyesiyim. Ailemizin aktif olarak siyasetle uğraşan tek bireyi benim.

 

Partinizin Kadın Kollarının yürüttüğü çalışmalardan kısaca bahseder misiniz

 

Genel Başkanımızın bize verdiği önemi ve partimizin temel taşlarından biri olduğumuzu biliyoruz. Bu nedenle sadece seçim odaklı değil sürekli çalışma halindeyiz. Bizim öncelikli hedefimiz kadın ve çocuklara ulaşmak. Onlarla sürekli iletişim halinde olmaya gayret ediyoruz.

 

Ayrıca kadın esnaflarımızı sık sık ziyaret ediyoruz. İhtiyaçlarında destek olmaya çalışıyoruz. Özel günlerdeki etkinliklerimizle farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Tabi 17 ilçede bu etkinlikleri ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Türkiye’de artan kadın cinayetleri hakkında ne düşünüyorsunuz

 

Şöyle başlamak istiyorum sözlerime. Gün geçtikçe artan kadın cinayetleri demeyelim. Bu cinayetler sadece medyaya yansıyan kısmı ve gün geçtikçe artıyor. Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana yasalar ciddi manada ağırlaştırıldı. Şiddetin önlenmesi aile içi eğitimden başlar. Çocuklarımızı her şeyden önce bir insan olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Biz sadece kadınlara değil, çocuklara ve hayvanlara yapılan şiddete de karşıyız.

 

Ev hanımlarının istihdamı için neler yapılabilir..? Sizin bu konuda bir çalışmanız var mı..?

 

Biz ev hanımlarının istihdamını ciddi manada önemsiyoruz. Ziyarete gittiğimiz evlerde 20-40 yaş arası kadınların evinde çocuğuna baktığını bu nedenle emanet edecekleri kimse olmadığı için çalışma hayatına giremediklerini belirtiyor.

 

Ev hanımlarının istihdamı noktasında belediyelere büyük iş düşüyor. Bugün baktığımızda İstanbul’da birçok belediye, internet üzerinden yürüttüğü çalışmalarla ev hanımlarına istihdam sağlayabiliyor. Tabi kadınlarımızın aynı zamanda anne olduğunu unutmamak gerekiyor. Bize düşen görev, bu annelerimize uygun çalışma ortamları oluşturmak. Bu sistemle hem aktif çalışma hayatında bulunmak hem de aile hayatını bozmadan yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmalıyız.

 

Çocuklarla ilgili çalışmalarınız var mı…?

 

Tabi ki var. Çocuklar bizim geleceğimiz. Bunun için öncelikle anneleri eğitmek gerekiyor. Bunun için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Yakın zamanda başlattığımız bağımlılıkla mücadele projemizde teşkilat içi ve teşkilat dışı eğitimler veriyoruz. Annelere verdiğimiz eğitimde neler dikkat etmeleri gerektiği hususunda uyarılarda bulunuyoruz. Çocuklarımızın mutlu ve huzurlu bir yaşamı olması bizleri de memnun ediyor. Bunun yanı sıra okul zamanında yüzlerce çocuğumuza çeşitli kırtasiye malzemelerinde destek olduk. Sık sık evlerine ziyarete giderek onları dinliyoruz. Eksiklerini tamamlamak için mücadele ediyoruz.

 

Kadınların aktif olarak siyasette rol almasını önerir misiniz

 

Kesinlikle. Kadınlarımızın aktif olarak siyasette yer alması önemli. Hatta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın da söylediği gibi “Kadınlar siyasetin nesnesi değil öznesidir, temel taşıdır” ilkesini önemsiyoruz. AK Parti iktidarı ile birlikte mecliste seçilen kadın oranı yüzde 4’lerden yüzde 17’lere çıktı. Bugün baktığımızda sadece AK Parti’de onlarca kadın milletvekillerimiz var. Biz şuanda kongre sürecindeyiz. Aktif olarak siyaset yapmak isteyen tüm kadınlarımızı partimizin çatısı altına bekliyoruz.

 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı

 

Öncelikle AJANS AYDIN ekibine teşekkür ediyorum. Biz AK Parti kadın kolları olarak sadece seçimlerde değil daima çalışmayı benimsemiş bir topluluğuz. Yapmamız gereken çok iş olduğunu iyi biliyoruz. Kadınlarımızın beklentilerini öğrenmek ve çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Belediye’nin yapması gereken birçok eksiklik var. Kadınlarımızın oturup rahat nefes alacağı bir park alanı maalesef yok. En büyük amacımız geleceğimizi emanet edeceğimiz nesli iyi yetiştirmek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler