KAİNAT ÇÖKER İSLAM ÇÖKMEZ

KAİNAT ÇÖKER İSLAM ÇÖKMEZ

Alperen KILIÇ yazdı

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla...

Ali İmran Suresi 19. ayette Rabbimiz bize şöyle buyurur “Kuşkusuz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilenler kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki hak tanımazlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah’ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah’ın hesabı çok çabuktur.” Böylece anlaşılıyor ki Allah’ın hak olarak kabul ettiği tek din ancak İslam’dır. Diğer dinler ise onun tahrif ve tebdil edilmiş şeklidir. İslam ilk insan Hazreti Adem’den beri var olagelmiş ve son Peygamber Hazreti Muhammed aleyhis salatü vesselam ile kemalata ermiştir. Zaman içerisinde İnsanlar arasında gaflet ve delalete sapmalar görülse de Allah’ın inayeti ve ikazıyla yine İslam’ın tekrar yeşerdiği ve güçlendiği görülmüştür.

Yaşadığımız çağ hiç şüphesiz fitnelerin, savaşların, çatışmaların olduğu zor bir çağdır. Üzerimizde oynanan oyunları ve İslam diyarları üzerinde kol gezen savaşları sona erdirmenin tek yolu, birlik ve beraberlik içinde, ümmet bilinciyle Allah’ın ipine sımsıkı yapışmaktır.  Her şey bitecek, her şey çökecektir ama fani olmayan Allah hep yaşamaktadır, yaşayacaktır. O Hayy ve Kayyum olan alemlerin Rabbidir. Onun dışındaki her can ölümü tadacaktır. Azrail a.s. meleği dahi sıra kendine geldiğinde en son ölecek böylece hayat serüveni nihayete erecektir.

 

O halde biz de Müminler topluluğu olarak şu yaşadığımız her günün, her dakikanın, her anın, her saniyenin kıymetini bilmeliyiz. Vaktimizi hayatımızı gereksiz, boş ve malayani işlerle değil davetle, ibadetle, ilimle geçirmeliyiz. Mümin demek kalben ve ruhen iman etmiş güzel ahlaklı insan demektir. Mümin demek doğru, dürüst, güvenilir, çalışkan, şuurlu, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler demektir. Müminin kulağı her daim ezandadır, namazını en güzel şekilde huşu ile kılar. Mümin demek her zaman İslam davasında öncü olan Allah’ın emirlerine uygun bir hayat sürdüren imanlı, şuurlu muvahhidler demektir. Mümin kişi akaidini bilir, itikadı sağlamdır, aşırılıktan uzak durur, mutedildir. Bizim gayemiz Allah rızası hedefimiz İslam Medeniyetidir. Peygamberlerin, ecdadımızın bize miras bıraktığı bu mükemmel medeniyete her çağda ve her mekânda sahip çıkmalıyız.

 

Üzerinde yaşadığımız vatan sadece bir toprak parçasından ibaret değildir. Ecdat diyarıdır. Şehitler emanetidir. Geleceğe sağlam adımlarla yürümek için bağrına yaslandığımız, uğruna canımızı verdiğimiz topraktır vatan. Biz Türkler tarih boyunca vatanımıza muhabbetle ve sadakatle bağlandık. Mukaddesatımız uğruna gözümüzü kırpmadan şehadete yürüdük. Malazgirt’le Anadolu içlerine, Kosova ile Avrupa içlerine yürüdük. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda fakirlik ve imkânsızlık içinde benzersiz bir varoluş mücadelesi verdik. Fakat hiçbir zaman küfre boyun eğmedik. Çöktük demedik! Çökenleri çöktüğü yerde bıraktık. Ya Allah deyip yola devam dedik.

 

Türk Milleti olarak iman dolu göğüslerimizi nice hayâsız akınlara siper ettik. Allah’ın inayeti ve yardımıyla, cesaretimizle, fedakârlığımızla büyük zaferler kazandık. Bugün de İslam alemi Türk milletinin Osmanlılar gibi yeniden tarih sahnesine çıkmasını ve mazlum Türk İslam coğrafyasını yeniden ihya etmesini beklemektedir. Sürekli büyüyen ülkemiz, karanlık güçlerin hayallerini yıkmakta, zalimlerin uykularını kaçırmakta, emperyal güçlerin moralini bozmaktadır. Milletimiz küllerinden yeniden doğmakta ve devletimiz güçlenmeye devam etmektedir. Türk-İslam alemi dört gözle bizi beklemektedir. Şehid Muhsin Yazıcıoğlu’nun ifade ettiği “Adriyatik’ten Çin Seddine kadar birleşmiş, bütünleşmiş bir Türk ve İslam Dünyası” ülküsü her daim aklımızda ve kalbimizdedir.

 

Yâ Rabbi! Dinimizin, devletimizin, milletimizin ve Âlem-i İslam’ın bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici beladan bizleri muhafaza eyle.

 

Yâ Rabbi!  Fitne ateşiyle bizi yakmak isteyenlere, izzetimize, şerefimize ve kardeşliğimize göz dikenlere fırsat verme. Birliğimize, dirliğimize, muhabbetimize gölge düşüren nifaktan, tefrikadan ve terörün her türlüsünden bizleri koru Allah’ım! Sana inanan bu aziz milletten yardım ve inayetini, kuvvet ve rahmetini esirgeme Allah’ım! Amin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler