Kalp krizi geçiren Sayan, ADÜ'de tedavi altına alındı

Kalp krizi geçiren Sayan, ADÜ'de tedavi altına alındı

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Savcı Sayan, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Aydın'a doğru yolculuk yaparken, kalp krizi geçirdi.

(Haber: Enes UZUN)

Ağrı Belediye Başkanlığı'ndan istifa ederek AK Parti İzmir milletvekili adayı olan Savcı Sayan, Aydın'a gelirken kalp krizi geçirdi. Sayan, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sayan'ın sağlık durumu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Güngör, "Savcı Sayan Bey, dün gece 21.00 sularında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine göğüs ağrısı ile başvurdu. Daha önceden bilinen damar hastalığı var. Şeker hastalığı var. Stent takılmış kendisine. Bizim yaptığımız tetkiklerde, kısmi kalp krizi adını verdiğimiz bir bulgu saptadık. Kanda tropolin denen bir değer var. Bizim gizli kalp krizini gösteren ya da aşikar kalp krizini gösteren değerde yükseklik olunca ve göğüs ağrısı olunca anjiyo kararı aldık. Kendisine de ilettik bu kararımızı. Laboratuvarımıza aldık. Sonra el bileğinden girerek anjiyosunu yaptım. Sağ tarafındaki damarından ciddi oranda bir darlık saptadık. Oraya balon ve bir adet stent uyguladım." dedi

resim-2023-05-20-125221415.png

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Sayan'ın geçirdiği kalp krizi sonucu herhangi bir hayati tehlikesi olmadığını belirten Güngör, "Sağlık durumu iyi, genel durumu iyi. Bugün serviste takip ediyoruz. Herhangi bir hayati tehlikemiz yok. Şuan için komplikasyon gelişmedi. Nasip olursa yarın taburcu etmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler