KANAL İSTANBUL'U CHP’YE RAĞMEN YAPACAĞIZ

KANAL İSTANBUL'U CHP’YE RAĞMEN YAPACAĞIZ

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, Kanal İstanbul projesinin CHP’ye rağmen Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti’nin hayata geçireceğini söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, AK Parti’nin iktidara geldiği günden bugüne Başkan Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin cehresini değiştiren birçok projeyi hayata geçirdiğini belirtti. Yavuz, şimdi gündemlerinde Kanal İstanbul projesi olduğunu belirtti.

 

Asya ile Avrupa arasında bir köprü konumunda olan Türkiye’nin, bölgesel ve kıtalar arası ticarette dünyanın ilgisini çektiğini ifade eden Yavuz, “Bir yandan dev ulaşım projeleriyle ekonomide büyük bir atılım yaparken, bir diğer yandan da yeni istihdam alanları oluşturarak birçok kişinin de iş sahibi olmasının önü açılıyor.

 

 İktidara geldiğimiz günden bu güne AK Parti, Başkan Erdoğan liderliğinde, Türkiye'nin sanayi, ticaret ve turizm bölgelerini birbirine ve dünyaya bağlayan mega projelerden olan 3. havalimanından, Yavuz Sultan Selim Köprüsüne, Marmaray'dan Avrasya tüneline kadar Türkiye'nin çehresini değiştirecek bir çok mega projeyi hayata geçirdi. Şimdi gündemimizde Kanal İstanbul var. Allah'ın izni ile yine Başkan Erdoğan liderliğinde yapılacak olan Kanal İstanbul ile bu güne kadar hayata geçen birçok projenin mali büyüklükleri de çok önemli. Bakın bu mega projelerin mali büyüklüğü 138 milyar doları aşıyor.

 

Kamu ve özel sektör eliyle gerçekleştirilen projelerin toplam maliyeti 130 ülkenin milli gelirini geride bırakıyor. Bu şu demek, Türkiye artık dışa bağımlı bir ülke olmaktan çıkarak, kendi ayaklarının üzerinde duran, üreten, kalkınan, tarımdan sanayiye, ulaşımdan ekonomiye, savunma sanayine kadar tüm alanlarda her geçen gün gelişen ve güçlenen bir ülke konumundayız. Bizim hedeflerimiz büyük, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için gece gündüz Başkan Erdoğan liderliğinde çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler