Kandaşlarımızın şehit edilişine ve soykırıma uğrayışına sessiz kalmayacağız

Kandaşlarımızın şehit edilişine ve soykırıma uğrayışına sessiz kalmayacağız

Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği Başkanı Nasuf Abalı, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını kınayarak “Soydaşlarımızın meşru mücadelesinde yanındayız” dedi.

Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği, Ermenistan’ın son günlerde Azerbaycan’a yönelik başlattığı saldırıları kınadı. Yönetim kurulu üyeleri ile bir basın açıklaması düzenleyen Dernek Başkanı Nasuf Abalı, “Karabağ uzun yıllardır Ermeni çetelerce işgal altında. Ancak Karabağ daima Türk yurdu olarak kalacak” dedi. 

“DESTEK VEREN ÜLKELERİN TALİMATI İLE HAREKET EDİYORLAR”

Ermenistan’ın arkasında duran bazı devletlerin desteği ile saldırılarına devam ettiğine dikkat çeken Abalı, “Karabağ'ı işgal altında tuttukları yetmezmiş gibi Ermeni işgalciler boyunu aşan hadsizlikler yapıyor. Son olarak Azerbaycan Türklerine kendilerine talimat veren ülkelerin hain planları doğrultusunda saldırmaktalar. Bu saldırılar neticesinde Tovuz bölgesinde soydaşlarımız şehit edilmiştir” diye konuştu.

“KANDAŞLARIMIZIN ŞEHİT EDİLİŞİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Saldırılar ile birlikte Türklerin sabrının taştığını belirten Abalı sözlerini şu ifadelerle tamamladı. 

“Bizler Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği olarak Azerbaycan Devleti'nin yanındayız. Kendi toprakları üzerinde kanı dökülen kandaşlarımızın şehit edilişine, soykırıma uğrayışına ve yok edilişlerine susmayacağız. Türk yurdu olan Karabağ'ın derhal terk edilerek Azerbaycan'a bırakılması için gerek sahada, gerek masada Azerbaycan'ın meşru mücadelesinde soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiririz.”

whatsapp-image-2020-07-22-at-17-44-17.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler