Karakoz'dan Arı'ya 'Ekonomi' golü

Karakoz'dan Arı'ya 'Ekonomi' golü

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyenin toplu taşıma hizmetlerini yürüten İmar AŞ’nin sermayesinin artırılmasını kararlaştırdı.Karara muhalefetten itiraz gelirken, Başkanvekili Evrim Karakoz, ‘Bu artışlar ülkenin ekonomik şartlarından oluyor” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumunda komisyonlardan genel kurula sevk edilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıyı Başkanvekili Evrim Karakoz yönetti.

“NEDEN ARTIŞ YAPILIYOR?”

Toplantıda öne çıkan maddenin başında belediyenin toplu taşıma hizmetlerini yürüten İmar AŞ’nin sermayesinin 185 milyon liradan 225 milyon liraya çıkarılması yer aldı. AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, 2 ay önce de İmar AŞ’nin sermayesinin artırıldığını hatırlatarak, “Asıl faaliyet alanı ilimiz sınırları içinde toplu taşıma hizmeti vermek olan şirket 2014 yılında 40 milyon 212 bin lira sermayeyle kurulmuş bir şirkettir. O tarihten bugüne kadar sürekli her yıl zarar etmektedir. Tabii şirketin faaliyet konusu dikkate alındığında toplu taşıma hizmetleri şirket kar etmese bile sürdürülmesi gereken bir faaliyet olduğu için esasen şirketin zarar etmesini yadırgamıyoruz. Çünkü şirket zarar da etse bu hizmeti vermeye bir kamu kurumu olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi sürdürmek durumundadır” dedi. 

“BU ARTIŞ TAMAMEN EKONOMİNİN GİDİŞATIYLA İLGİLİ BİR DURUMDUR”

Mustafa Arı’nın sözlerine yanıt veren Evrim Karakoz, “Niye artırıyoruz. Çünkü 2021 Haziran’ında 6- 7 lira olan benzin ve mazot şimdi 29 lira. Yani sadece benzine 1 yıl içerisinde yüzde 335 zam gelmiş. Lastiğe, aküye, yağa öyle. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak günde 25 bin kişinin üzerinde insan taşıyoruz.  Zarar da etsek insanları taşımaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Benzine, mazota, lastiğe, aküye zamlar devam ederse tabii ki mecbur olarak sermaye artırımında bulunmuş olacağız. Dolayısıyla bu bizim öngörüsüzlüğümüzle değil, tamamen ekonominin gidişatıyla alakalı bir durumdur” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-06-16-at-16-35-43.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler