KARPUZ TEZGAHA DÜŞTÜ

KARPUZ TEZGAHA DÜŞTÜ

Havaların ısınmasıyla birlikte karpuz tezgahlardaki yerini aldı. Kilosu 8 liraya satılan karpuzun dilimlenerek satılması ise vatandaşları şaşırttı.

Yaz mevsiminin en çok tüketilen ürünlerinden olan karpuz tezgaha düştü. İran'dan ithal edilen karpuzlar Aydın'da kurulan pazar alanlarında yerini aldı.

Kilosu 8 TL'den satışa sunulan karpuzu almak isteyen vatandaşlar ise 70-90 TL'yi gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Vatandaşların birçoğu bu parayı vermek istemeyince esnaflarda soruna yeni bir çözüm bularak karpuzu dilimleyerek satmaya başladı. Esnaflar tarafından dilimlenen karpuzlar, sağlık önlemleri nedeniyle paketlenerek satılıyor.

"TIN TIN ÖTMELİ"

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Ramazan Paşa Mahallesi'nde her hafta Salı günleri kurulan pazar alanında esnaflık yapan Ferhat Şakar, karpuzu tezgahına ilk taşıyanlardan oldu. Çocukluğundan bu yana pazar alanında olduğunu söyleyen Şakar, iyi karpuz seçmenin yollarını Aydınlılara anlattı. Şakar, "Karpuza vurduğunda tın tın ötmeli. Tok bir ses değil, tın tın bir ses gelmeli yani. Ondan sonra sapı kuru olmalı, sapı yeşilse bilin ki o karpuz olgunlaşmadan kökünden koparılmıştır. Çizgisi çok olmalı, birazda yuvarlak olmalı. Yuvarlak karpuz dişidir, daha tatlı olur. Uzun karpuz ise erkektir, daha sulu olur. Üst kısmı beyaz karpuz ise asla alınmamalı, üstünde turuncu leke olmayan karpuz tatsızdır. Vatandaşlar bunlara dikkat etmeli" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler