SEKRETERLİĞİ BIRAKIP DÜKKAN AÇTI ŞİMDİ TÜM TÜRKİYE'YE SATIYOR

SEKRETERLİĞİ BIRAKIP DÜKKAN AÇTI ŞİMDİ TÜM TÜRKİYE'YE SATIYOR

Efeler ilçesinde yaşayan Çilem Taşdemir, hobi olarak yapmaya başladığı ürünleri mesleği haline getirdi. Kısa sürede ürünlerini kendi dükkanında sergilemeye başlayan Taşdemir, sosyal medya aracılığıyla tüm Türkiye'ye satış yaptığını söyledi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Çilem Taşdemir, başarısıyla tüm kadınlara örnek oluyor. Hobi olarak kendi evinde yapmaya başladığı sepet, avize, vazo gibi süs eşyalarını satmaya başlayan ve kısa sürede yakaladığı başarı sayesinde kendi dükkanının sahibi olan Taşdemir, aynı zamanda ev ekonomisine de katkı sağlıyor.

"Ben burada gazetelerden, elime geçen malzemelerden sepet, vazo, süs eşyası gibi aklınıza gelebilecek her türlü dekorasyon eşyasını yapıyorum. 4 sene oldu başlayalı, müşterilerim “Ben bundan istiyorum” diyerek bir eşya veya model gösterdiğinde ben onu hayata geçiriyorum" diyen Taşdemir, ilk günden bu yana ürün yelpazesinin genişlediğini fakat hiçbir zaman amacının bu işten 'çok' para kazanmak olmadığını söyledi.

SIKINTIDAN BAŞLADI MESLEĞİ HALİNE GELDİ

Daha önce bir avukatlık bürosunda sekreterlik yaptığını söyleyen Taşdemir, mesleğine Youtube'tan izlediği videoları hayata geçirerek başladığını belirtti. Taşdemir, "Önceleri oya falan yapıyordum fakat klasik şeyler beni sıkmaya başladı, değişik şeyler aramaya koyuldum. Bir gün Youtube’da video izlediğim sırada gazetelerden örülen bir sepeti gördüm, kendim de bunu yapmaya karar verdim. Fakat yapınca beğenmedim, tekmeledim attım. Sonra bir komşum gördü yaptığımı, çok beğendiğini söyledi. Ben beğenmemiştim halbuki, neyse birisi “Bana da yapar mısın?” dedi ve o bir kişiyle her şey başladı, yavaş yavaş siparişler arttı. En sonunda Çakırbeyli Köylü Pazarı’nda bir tezgah açtım ve ürünlerimi orada sergiledim." dedi.

Çakırbeyli Köylü Pazarı'nda 2 sene boyunca tezgah açtığını söyleyen Taşdemir, "Çakırbeyli'nin ardından yaklaşık 2 sene önce sekreterliği bıraktım, dükkanımı satın aldım ve burada başladım. Instagram’dan özellikle çok fazla sipariş alıyoruz, şehir dışına ürün gönderiyorum." diye konuştu.

"SÜREKLİ BİR ARAYIŞ İÇERİSİNDEYİM"

Pandemiye rağmen siparişlerin gelmeye devam ettiğini söyleyen Taşdemir, önceliğinin ürün yelpazesini genişletmek olduğunu belirtti. Yeni projeler için sürekli arayış içerisinde olduğunu belirten kadın, "Bahçe dekorasyonu ürünlerine yöneliyorum son zamanlarda. Hani bir laf var ya “Beni bir gün ararsan gülüm ben sanayideyim” diye, ben de aynı öyle sürekli sanayideyim. Taş verniği, bilmem ne sürekli bunlarla iç içeyim. Ürün yelpazemi genişletip malzemelerimi kalitelileştirmek için sürekli bir arayış içerisindeyim.  Ama çok şükür siparişlerden vakit bulamıyoruz son zamanlarda." diye konuştu ve ekledi, "İlk başladığım gün ile bugün arasında kalite farkı var, ilk yaptığım günlerde bu kadar içime sinmiyordu. Yaptıkça kendi ürünlerimin daha kaliteli bir hale gelmeye başladığını farkettim. Denemelik yaptığım şeyler reyonlarıma girdi, ilgi gördü."

Taşdemir ayrıca, salgın azalırsa turizm sezonu boyunca Kuşadası'nda kurulan gece pazarlarında tezgah açmayı amaçladığını söyledi.

KADIN GİRİŞİMCİLERE BİRLİK OLMA ÇAĞRISI

Aydın'da ki kadın girişimcilere seslenen Taşdemir, bir çatı altında toplanma çağrısı yaptı. İzmir ve diğer birçok çevre ilde kadın girişimcilerin toplandığı derneklerin olduğunu fakat Aydın'da bunun eksikliğini yaşadıklarını söyleyen Taşdemir, "Bir kadın girişimci olarak benim gibi kadınlarla bir araya gelerek bir çatı altında toplanmayı çok istiyorum. Birçok çevre ilde var fakat Aydın’da ne yazık ki böyle bir girişim yok. Belki de sayımız az olduğu içindir, bilmiyorum." dedi.

whatsapp-image-2021-04-19-at-16-26-45-2.jpeg

whatsapp-image-2021-04-19-at-16-26-45-1.jpeg

whatsapp-image-2021-04-19-at-16-26-44.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler