Karpuzcular dertli

Karpuzcular dertli

Efeler'de seyyar karpuz satıcılığı yapan Abdullah Tunç, karpuz fiyatlarının yükseldiğini söyleyen vatandaşlara cevap vererek "Karpuz geçmişe göre daha ucuz, değeri düşen şey paramız" dedi.

Uzun yıllar Siirt'te karpuz üreticiliği yapan ve 2000'li yılların başında Aydın'ın Efeler ilçesine göç ederek yıllarca ürettiği karpuzları satmaya başlayan Abdullah Tunç, "Valla Aydın güzel bir yerdir. Dört dörtlük yaşanıyor burada." diyerek Aydın'da yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Son olarak Mimar Sinan Mahallesi'nde seyyar karpuz satıcılığına başlayan Tunç, karpuz fiyatlarında fahiş yükselme olduğunu söyleyen vatandaşlara cevap verdi. Satışlarının düştüğünü, geçmişte 1 günde tükettikleri mallarını artık 1 haftada satamadıklarını belirten Tunç, "Hayat bizi buralara sürükledi. Memleketimizi bıraktık, buraya geldik, bildiğimiz işin satıcısı olduk. Fiyatlarda değişen bir şey yok, şu an 2 lira 25 kuruş. İnsanlar "Eskiden 50 kuruşa karpuz alıyorduk." diyor bazen bana, sitem ediyor. Aslında farkında değiller ki yıllar içindeki paranın değişimine bakıldığında şu an karpuz daha bile ucuz" dedi.

"İNSANLAR KOLAY İŞLERE KAÇIYOR"

Kuraklık nedeniyle karpuz üretiminin durma noktasına geldiğini, bunun Aydın gibi batı illerinde mal bulmada zorluk yaşanmasına neden olduğunu belirten Tunç, "Mal bulunmuyor, bulduklarımızla idare etmeye çalışıyoruz. Mal yok, kuraklık var. Üretimin azalmasının da bunda etkisi büyük tabii ki, millet artık kolay işlere kaçıyor. Şöyle söyleyeyim; mısır ekiyor, bunu şiraz yapıyor, bunun 1 tonundan 12-13 ton mal çıkıyor ve bunun müşterisi her zaman bulunuyor. Durduğu yerde müşteri bulan bir ürün. Günü geldiğinde satamadığında bu malı yine değerlendirebiliyor. Karpuzda bu durum böyle değil, osu var busu var derken kafa kafaya çıkıyor hep hesap. Hatta kafa kafaya çıktığında da dua ediliyor artık" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler