Katil Koca Hakim Karşısında

Katil Koca Hakim Karşısında

CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanlığı üyeleri, geçtiğimiz aylarda kocası tarafından öldürülen, Zeynep Öztürk’ün davası için Aydın Adliyesine geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Özlem Ekiz ve yönetim kurulu üyeleri, 22 Mart’ta kocası tarafından vahşice öldürülen Zeynep Öztürk’ün davasını takip etmek için Aydın Adliyesine geldi. Saat 14.00’da başlayan duruşmaya güvenlik nedeniyle sadece İlçe Başkanı Ekiz ve Öztürk’ün ailesi alındı.

 

KADIN CİNAYETLERİ DURACAK

 

İlk duruşmada çıkacak sonucu merakla beklediklerini ifade eden CHP’li kadınlar, “İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın Türkiye’de işlenmesini istiyoruz. Eğer bu yasa tam manasıyla işlenirse kadın cinayetleri durmuş olacak” ifadelerini kullandı.

 

VAHŞİCE ÖLDÜRMÜŞTÜ

 

Öte yandan Efeler’de bulunan işyerine çağırdığı eşi Zeynep Öztürk'ü zincirle boğarak öldüren Ercan Öztürk cinayetin ardından hakim karşısına çıkacak. Öztürk’ün, 3 Nisan'da görülecek boşanma davasının karar duruşması öncesi, eşinden borçları nedeniyle üzerine yaptığı işyerinin tapusunu isteyen katil koca, tapuyu vermeyi reddettiği için eşini vahşice öldürmüştü.  

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler