"Kemer olayların mahallesi olmaktan çıktı"

"Kemer olayların mahallesi olmaktan çıktı"

Kemer Mahalle Muhtarı Mustafa Karagöz, mahallenin gelişmesiyle birlikte yaşam standartlarının değiştiğini, Kemer'in artık yaşanan asayiş olayları ile anılmadığını söyledi.

Aydın'a bağlı Efeler ilçesinin en eski mahallelerinden olan ve 10 bin nüfusu ile kentin en kalabalık noktaları arasında yer alan Kemer Mahallesi, son 10 yıl içerisindeki değişimi ile Aydın'ın cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Ajans Aydın Gazetesi muhabirine mahallenin gelişimi ile alakalı açıklama yapan Kemer Mahalle Muhtarı Mustafa Karagöz, geçmişte yaşanan asayiş olayları ile anılan mahallenin zamana ayak uydurduğunu söyledi.

"BİZİ BU NOKTAYA YATIRIMLAR GETİRDİ"

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi tarafından yapılan projeler ile hükümet destekli yatırımların mahallenin değişiminde büyük rol oynadığını söyleyen Karagöz, "Mahallemize değişimi geçen zaman getirdi diyebiliriz, vaktiyle hizmet yapan yerel yönetimin yada hükümetin adamları getirdi bizi bu noktaya. Mesela, Mimar Sinan Mahallesi'nde kaliteyi yeni yapılaşma getirdi. Buradaki kaliteyi de zaman getirdi. Aslında 'Eski Kemer' dediğimiz bölgede gözle görünür bir değişim yok ama Kemer'in uzantısında bir gelişim var. Kemerimiz zamana ayak uydurdu diyebiliriz" dedi.

"ZENGİN SOFRASINDA FAKİR EDEBİYATI YAPMAYALIM"

Kemer Mahallesi'nin, toplum yapısı ve yapılaşma nedeniyle, 5 farklı bölgeye ayrılarak ele alınması gerektiğini söyleyen Karagöz, "Ben Kemer'i 5 farklı etap olarak değerlendiriyorum; Göçmen Mahallesi dediğimiz 1600'lü sokakların bulunduğu, 1950'li yıllarda yapılmış olan binaların bulunduğu alan, ki biz burada ciddi bir TOKİ projesi yapılmasını istedik fakat hayata geçmedi. Yaklaşık 60 bin metrekarelik bir alan var burada; doğadaki zeytinlikleri bertaraf etmektense buradaki metruk binaları yıkarak yeni şehirler getirelim, yapılanma yapalım istedim. Yapılanalım, yapılandığımızda da kültürel farkımız ortaya çıksın istedim. Eski Kemer 2, Ayko 3, rezidanslar bölgesi 4 ve Balıkköy bölgemiz 5 diyebiliriz. Hayvancılıkla ilgilenen Balıkköy bölgemizde son zamanlarda gelişiyor" diye konuştu.

"TRALLEİS ANTİK KENTİ AVANTAJA ÇEVRİLMELİ"

Tarihi milattan öncesine dayanan ve Kemer Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Tralleis Antik Kenti'nin turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ettiklerini söyleyen Karagöz, antik kentin uzun yıllardır 'kazı alanı' statüsünde olduğuna dikkat çekti. Yetkililere seslenen Karagöz, "Bizler Tralleis Antik Kenti'nin avantaja çevrilmesini istiyoruz. Biz burayı terk etmeyelim, terk ettirelim. Bizi buradan alın, başka bir yerde yaşamamıza olanak sunun ve bu antik kenti kazanalım. Tralleis, dünyada olmazsa olmaz bir yer, avantaja çevrilmesi gereken bir yer. Buranın zenginliğinden neden faydalanmıyoruz? Hala daha kazı alanı statüsünde, neden mesire alanı statüsüne geçemiyoruz? Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri buraya gelip kazıyı bitirse, burayı uluslararası turizme kazandırsak kötü mü olur? Neden Tralleis'i biz insanlara anlatmıyoruz? Burada kazılması gereken bir alan varsa neden kazmıyoruz? Kazmamıza engel olan bir kaçak yapılaşma varsa bir anlaşma yaparak bu alanı neden devlete kazandırmıyoruz? Yani, buranın katma değerinden neden faydalanmıyoruz? Ben kendimi bildim bileli, 50 yaşındayım, 50 yıldan beri kazıyorlar. Ne olacağı belli değil, burayı ya kazalım ya da kazmayalım. Eğer biz burada yapılaşacaksak Anıtlar Kurulu'na "Gözlerini yum." diyelim, eğer yapılaşmaya izin vermiyorsak, bizim için anıtlar daha önemliyse yapılaşmaya izin vermeyelim, insanların derdine deva olalım. İnsanların taşınmazını avantaja çevirelim. Burada 300 metrekare arsası olanlar eğer bu arsayı müteahhite verdiğinde 2 daire alacaklarsa bu 2 daireyi biz verelim onlara, burada çalışma yaparak turist akıtalım. Orada tarih yerinde duruyor ve Türkiye'ye kazandırılmıyor" ifadelerini kullandı.

Kemer Mahallesi için bir diğer taleplerinin de Turgut Özal Bulvarı üzerinde trafik güvenliği çalışması yapılması olduğunu söyleyen Karagöz, bulvar üzerinde haftada 3 kere kaza yaşandığını belirtti. Karagöz, "Trafik kazalarının çok olduğu bir kavşağımız var, Turgut Özal Bulvarı ile Zeytinlik Caddesi'nin kesiştiği nokta. O kadar kaza oluyor ama kimsede bu kavşağı düzeltelim demiyor. Yeri geliyor haftada 3 tane kaza oluyor, sadece ışık konulsa çözülecek. Burada arabalar paramparça oluyor, ölümlü kazalar oluyor ama kimse çözmüyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler