KENT MÜZESİ BUHARKENT'TE YÜKSELİYOR

KENT MÜZESİ BUHARKENT'TE YÜKSELİYOR

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer ve Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Buharkent'te restorasyon çalışmaları tamamlanan Kent Müzesi alanında incelemelerde bulundu.

Aydın'ın Buharkent ilçesinde bulunan Atatürk Caddesi üzerinde yıllardır atıl durumdaki tarihi binanın kent müzesine dönüştürülmesi için yapılan çalışmalar tamamlandı. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol'un öncülüğünde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından müzeyi ziyaret eden Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer ve Erol, tefrişat alanında incelemelerde bulundu.

İç dizayn çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete başlayacağı öğrenilen müzeye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak envanterlerin oluşturulması ve kimliklendirme çalışmalarının tamamlanması konusunda tam destek verileceğini dile getiren Tuncer, böyle bir müzenin Aydın'a kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"ALT YAPI ÇOK SAĞLAM VE DÜZENLİ"

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Tuncer, "Folklorik bir müze olmalı, Buharkent’in yaşam biçimini tarihten günümüze anlatan ögelerle doldurulmalı. Mümkünse dijital uygulamalarla bunu desteklemeliyiz. Çünkü modern müzecilik dijital entegrasyonları içeren bir modele doğru evrildi. Tabi müzemizin sıfırdan organize edilecek olması da bizim için bir fırsat. Zihnimizde tasarladığımız o modeli buraya en baştan uygulayabilme şansımız var. Alt yapı çok sağlam ve düzenli.  Burada kimliklendirme çalışmalarımız uzmanlarımız tarafından en kısa sürede yerine getirilecektir" dedi.

"BUHARKENTLİ VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Binanın belediye tarafından 3 sene önce satın alındığını ve çalışmalarda sona gelindiğini dile getiren Başkan Erol, desteklerinden dolayı Buharkentli vatandaşlara teşekkür etti. Erol, “Kültür varlığı olarak tescillenmiş olan tarihi binamızı 3 sene önce Kent Müzesi olarak hizmete açmak için satın aldık. Restorasyon çalışmalarımız tamamlandı ve tefrişat çalışmalarımıza başladık. Tefrişat çalışmaları ile ilgili İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzden destek istedik. Bundan sonra onların uzmanlığından faydalanarak burayı müze halinde düzenlemek istiyoruz. Böyle bir eseri ortaya koyduğumuz için mutluyuz.

Buharkentli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çağrılarımıza sessiz kalmadılar. Eskiden kullanılan, büyüklerinden miras kalan ispirto ocakları, taş değirmenleri, bıçaklar, köz ütüleri gibi değerli  eşyalarını burada sergilenmesi için bizlere ulaştırdılar. Buraya uzmanlarımızın da uygun görmesi halinde balmumu heykeller yerleştirmeyi ve Kavaslı Mehmet Efemize ait bir köşe yapmayı düşünüyoruz. Kültür Müdürlüğümüz nasıl uygun görürse, çalışmalarımızı o şekilde gerçekleştireceğiz”
diye konuştu.

whatsapp-image-2021-03-11-at-09-36-04-2.jpeg

ewhtjbhwyaeobd1.jpg

whatsapp-image-2021-03-11-at-09-36-04-1.jpeg

whatsapp-image-2021-03-11-at-09-36-04.jpeg

ewhth3dwyamufvg.jpg

ewhtixjxeamw2n5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler