KIRAATHANELERDE OYUNLAR SERBEST Mİ?

KIRAATHANELERDE OYUNLAR SERBEST Mİ?

Kademeli normalleşme adımları kapsamında birçok ilde kıraathaneler bugün itibariyle tekrar kepenk açtı. Aylardır kapalı olan kıraathanelerde okey, tavla, kağıt gibi oyunların oynanmasının serbest olup olmadığı ise merak konusu oldu.

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte giderek artan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri nedeniyle Kasım ve Aralık aylarında alınan kararlar kapsamında kıraathaneler tekrar kepenk indirmek zorunda kaldı. Salgının yayılış hızının önüne geçmek amacıyla alınan karar nedeniyle 2020 yılını neredeyse tamamıyla kapalı geçiren kıraathaneler bugün itibariyle Aydın'da tekrar açılmaya başladı.

Aşılama sürecinin başlaması ve koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümlerde görülen düşüş nedeniyle kademeli normalleşme süreci bugün itibariyle başladı. Türkiye genelindeki illerin risk oranlarına göre gruplanarak kademeli olarak açılmasının kararlaştırıldığı süreçte Aydın'da orta risk grubunda yer aldı. Bu kapsamda kafe, restoran, taverna, kıraathane gibi işletmelerin belirli saatler arasında açılabileceğinin açıklandığı İçişleri Bakanlığı genelgesinde şu ifadelere yer verildi;

"Düşük, orta ve yüksek risk gruplarında belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için Sağlık Bakanlığı COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurulacak.

Açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek."

İş yerlerini yüzde 50 kapasiteye göre düzenleyen kıraathane esnafı, aylar sonra vatandaşlara hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşadı.

"OYUNLAR SERBEST Mİ?"

Geçmişte pandemi döneminin ardından tekrar kepenk açtıklarında kağıt, okey, tavla ve benzeri oyunların oynanmaması sebebiyle işlerinin azaldığını söyleyerek konu hakkında sitem eden kıraathane işletmecileri, geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından yayınlanan genelgede oyunlar hakkında herhangi bir ifadenin yer almaması nedeniyle ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getirdi. Vatandaşlarında merak konusu haline gelen karar hakkında ilk açıklama Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı'dan geldi.

"HENÜZ BİR AÇIKLAMA YOK"

Konu hakkında Ajans Aydın muhabirine açıklama yapan Anbarlı, yayınlanan genelgede oyun oynatılması hakkında bir açıklama olmadığı için kendilerinin de kesin bir bilgisi olmadığını ifade etti. Anbarlı, "Şuanda gelen genelgede bize oynanacak veya oynanmayacak diye bir bilgi gelmedi. Oynanacak diye duyumlar alıyoruz fakat henüz resmi bir karar olmadığı için ben bunu dillendirmedim. Henüz açıklanmış bir şey yok fakat oynanacak diye duyuyoruz. Gelir gelmez de bilgilendirme yapacağız." ifadelerini kullandı.

"OYNATILMASI İŞİME GELİR"

Kendisini arayarak konu hakkında soru soran esnaflara şimdilik oynatmamalarını söylediğini ifade eden Anbarlı, kendisinin oynatılması taraftarı olduğunu söyledi. Anbarlı, "Bir esnaf olarak oynanması işime gelir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler