EFELER'İN SOKAKLARI 8 MART İÇİN SÜSLENİYOR

EFELER'İN SOKAKLARI 8 MART İÇİN SÜSLENİYOR

Efeler Kent Konseyi ve Efeler Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi aldığı ortak karar ile ilçenin farklı noktaları amatör resimler tarafından sanat eserleriyle süsleniyor.

Göreve geldiği günden bu yana kadınlar için gerçekleştirdiği birçok proje ile vatandaşların takdirini ve kalbini kazanan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 8 Mart öncesi Efeler Kent Konseyi ile birlikte ortaklaşa kararlaştırılan yeni girişim ile kentin sokaklarını çeşitli resimlerle süslemeyi amaçlıyor. 

İlçenin farklı noktalarında bulunan elektrik trafolarının kullanılmayan duvarlarına amatör ressamlar tarafından çeşitli resimlerin yapılacağı proje ile kentin çehresinin değiştirilmesi amaçlanıyor.

"TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI"

Efeler Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Melike Kallemoğlu, Ayşe Şaba ve Serap Taylan tarafından Kozdibi Kavşağı'nda bulunan trafonun boyanmasıyla başlatılan çalışmalar, Dünya Kadınlar Günü öncesi ilçede bulunan bir trafonun daha boyanmasıyla devam edecek. Gönüllülük esasıyla hayata geçirilen proje kapsamında farklı alanlarda yapılması planlanan yeni çalışmalar ise 8 Mart sonrasında kararlaştırılacak. Konu hakkında Ajans Aydın muhabirine açıklama yapan Kallemoğlu, "Efeler Belediyesi Kent Konseyi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 3 amatör ressam bir araya geldik, konseyin tavsiyesi üzerine Kozdibi Meydanı'nda ki bu trafoyu boyamaya karar verdik. Tamamen gönüllülük esasına dayalı. Bizlerin profesyonel ressamlık geçmişi yok, evlerimizde kendi kendimize resimler yapan insanlarız. Neticede de çok mutluyuz.

Eski Tansaş Kavşağı'nın orada Efeler Belediyesi tarafından açılan Kitap Kafe yakınlarındaki trafoya da bir resim yapacağız. Melek kanatlarıyla süsleyeceğimiz trafonun ardından yeni projeler için tekrar oturup düşüneceğiz." diyerek projeye destek olan Efeler Belediyesi'ne teşekkür etti.

1-004.jpeg

2-004.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler