Kışın vazgeçilmezi soba cep yakıyor

Kışın vazgeçilmezi soba cep yakıyor

Aydın’ın kavurucu sıcakları son günlerde yerini yağışlı havaya bıraktı. Yağışlı havaların etkisini göstermesiyle vatandaşların kış hazırlığı da başladı. Vatandaşların ısınmak için sobaya olan ilgisi yıllar geçse de azalmadı.

(HABER: ÖZGE ÇÜMLEK)

Aydın’da yağışlı havalarla beraber vatandaşlar kış mevsiminin hazırlığını yapmaya başladı. Özellikle yüksek yerde bulunan mahallelerdeki vatandaşların vazgeçilmezi sobaya, merkez ilçelerdeki vatandaşlarda rağbet gösteriyor. Konuyla ilgili AJANS AYDIN’a konuşan Mesure Börekçi, “Satışlarımız yavaş yavaş hızlanıyor. Eylül ayının sonuna doğru yoğunlaşır. Kışlar son dönemde soğuk geçiyor. O nedenle ilgi fazla.

“BU MESLEK ÖLÜR DEDİLER”

Uzun yıllardır soba sattığını belirten Börekçi, “Doğalgaz Aydın’a ilk geldiği zamanlar sobacılık biter, kapatırsınız diyenler oldu. Fakat hala çok alıcımız var, talep de var. Bahçe evleri olsun, klimalı evlerdeki bazı odaları kullanan vatandaşlar olsun hala rağbet gösteriyor. Tabi sobanın çeşitli zevkleri de var. Onlardan da vazgeçilmiyor ” dedi.

“FİYATLAR İKİYE, ÜÇE KATLANDI”

Her sektörde olduğu gibi kendi sektörlerinde de fiyat artışları olduğuna dikkat çeken Börekçi, “Her şeye geldiği gibi sobalara da zam geldi. Fiyatlar çok arttı. Mesela geçen sene en düşük soba alışı dokuz yüz lira, satışını ise bin liradan yapıyordum. Şu an ise alışı bin 700 lira oldu. Ortalama 3 bin liraya sattığım soba şu an 5 bin lira” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler