KIZILAY AYDIN VATANDAŞLARIN YANINDA

KIZILAY AYDIN VATANDAŞLARIN YANINDA

Türk Kızılayı Aydın Şubesi, Ramazan ayı öncesinde kent genelinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara bu sene de yardımda bulundu.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan COVID-19 virüsü Türkiye'de de onbinlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Birçok işletmenin derinden etkilendiği pandemi döneminde yüz binlerce vatandaş işsiz kaldı, birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Salgın nedeniyle Aydın'da da birçok vatandaş derin yaralar aldı. Türk Kızılayı Aydın Şubesi, kent genelinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara her sene olduğu gibi bu senede Ramazan ayı öncesinde yaptığı yardımlar ile Aydınlıların gönlünü kazandı.

"BUHARKENT'TEN DİDİM'E KADAR"

Türk Kızılayı Aydın Şubesi tarafından Ramazan ayı öncesi gerçekleştirilen yardımlar hakkında açıklamada bulunan  Aydın İl Başkanı Mesut Mezkit, "Bilindiği üzere salgın sürecinden geçiyoruz.  Normal şartlarda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza  bu salgın sebebiyle yeni ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da eklendi. Salgının başlamasından bu tarafa  Türk Kızılay Aydın Il Şube  Başkanlığı olarak Aydınlı ihtiyaç  sahibi  vatandaşlarımızın hep yanında   olmaya gayret ettik.  Şimdi de aynı anlayışla  Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi Aydınlı vatandaşlarımızın  dertlerini  bir nebze de olsa dindirmek için  bin adet gıda yardım kolilerini,  Buharkent' ten Didim'e kadar olan bütün  ilçelere, oradaki temsilcilerimiz vasıtasıyla  ulaştırmak için yola çıkardık.Ramazan öncesi evlerde sıcak çorba kaynaması için  arzuladığımız bu yardımlarımız  Ramazan-ı şerif  ayında da artarak devam edecektir." diyerek Türk Kızılayı'nın her zaman vatandaşların yanında olduğunu dile getirdi.

"HAYIRSEVERLERDEN YARDIMLARINI TALEP EDİYORUZ"

Gerçekleştirilen yardımların yalnızca gıda kolileri ile sınırlı kalmadığını, bin 250 vatandaşa da yardım kartı verileceğini söyleyen Mezkit, hayırsever vatandaşlardan da kendilerine destek olmalarını talep etti. Mezkit, "Yine 250 TL değerindeki bin 250 adet gıda yardım kartlarını  da dağıtmaya başladık. Tespit edilen ihtiyaç  sahibi  vatandaşlarımıza cep telefon numaralarından gidecek mesajlarla  bu marketlerden hemen alışveriş yapabilecekleri gibi Haziran ayı sonuna kadar da yapabilirler. Bu vesile ile Aydınlı hayırseverlerden Ramazan ayı öncesi yardımlarını talep ediyoruz . Yine Ramazan ayında  gıda kolisi, zekat,fitre,fidye yardımlarını da bekliyoruz. Malum olduğu üzere göreve geldiğimiz 2019  yılından bu tarafa iftar için  yemek yardimi ve ikramımız   oluyor . Geçen  sene olduğu  gibi  bu yıl  da ihtiyaç  sahibi  Aydınlıların evlerine  kadar iftar yemegi ulaştırmayı  planladık . Geçen sene 100 binin üzerinde  Aydınlı  ihtiyaç  sahibinin  evlerinde  iftar yemeği  ikramında bulunmuştuk. Bu sene  de aynı  usulle  iftar yemeği vereceğiz. Kişi başı iftar yemeği 23 TL 'dır. Şimdiden Aydınlı hemşehrilerimizin yardımlarını bekliyoruz. Bu yardımlar için Aydın İl Şube  Başkanlığının adresi ve telefonu ve İlçe temsilcilerimizin telefon numaralarından bize  ulaşabilirler. Unutmayalım bize ne kadar  yardım gelirse biz de o kadar Aydınlı ihtiyaç sahibine yardımları ulaştırırız. Özellikle  Ramazan Ayında ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftar saatine sıcak yemek ulaştırmada  bizler Aydınlı hayırseverlere aracı olmak istiyoruz. Şimdiden Aydınlı hemşehrilerimizin Ramazan ayını tebrik ederiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler