KIZILAY BAŞKANINDAN ÖNEMLİ UYARI

KIZILAY BAŞKANINDAN ÖNEMLİ UYARI

Koronavirüs döneminde Aydın'da kan stokları azaldı. Türk Kızılay'ı Aydın İl Başkanı Mesut Mezkit, yaptığı açıklamada kan bağışlarının beklenen düzeyin altında olduğunu belirti.

Aydın'da giderek etkisini arttıran COVID-19 virüsü nedeniyle Türk Kızılay'ı çağrıda bulundu. Türk Kızılay Aydın İl Başkanı Mesut Mezkit tarafından yapılan açıklamada, Aydın'da kan stoklarının kritik seviyede olduğu ve bağışların beklenen seviyenin altında olduğu belirtildi. Mezkit, "COVID-19'un ikinci dalgası sebebiyle kan stoklarımız maalesef kritik düzeydedir. Salgından dolayı Aydın'da kan bağışı istenilen, beklenen seviyenin altındadır." dedi.

"AYDIN'DA Kİ BÜTÜN HASTANELER KIZILAY'DAN KAN TEMİN ETMEKTEDİR"

Mezkit, "Aydin da toplanan kanlar, tıpkı İzmir ve Manisa illerinde toplanan kanların ortak bir depoda muhafaza edildiği gibi Aydin ilimizden alınan kanlar da aynı bölge depoda toplanmaktadır. Ve bu üç ile ait  kanlar  yine üç ilimizde kullanılmaktadır. Dolayısıyla  Aydın'daki bütün  hastaneler Kızılay'dan kan temin etmektedir." diyerek kan stoklarının kullanımı ve depolanması hakkında da bilgi verdi. "Bazen Kızılay'da ilgili kan  olmaması  durumunda vatandaş  kendisi Kan bağışı alabiliyor. Özellikle belirtmek gerekir ise kan kaybı yaşanan kaza, ameliyat,doğum gibi durumlar ya da lösemi, talasemi, kanser, diyaliz hastaların  düzenli kana ihtiyaç duyduğu göz önüne alınırsa  neden kan bağışı yapılmasının  gerekliliği kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. COVID-19 salgını  sebebiyle kan ve kök hücre bağışlarını olumsuz yönde  ilimizde %30 Kan bağışlarının düşmesine sebep olmuştur. Kan grubu açısından her kan grubuna ihtiyaç vardır fakat kan stokları azaldığında en erken sıkıntı negatif gruplarda AB pozitif kan grubunda hissedilmektedir. Son olarak şunu ifade etmek istiyoruz : Kan bağış noktalarında maske, temizlik(hijyen)ve sosyal mesafeye dikkat ederek kan ve kök hücre bağışı alıyoruz. Sağlıklı ve son 28 gün boyunca COVID-19 pozitif veya COVID-19 pozitif biriyle yakın teması olmayan ,kendini sağlıklı hisseden 18-65 yaş aralığındaki bütün  vatandaşlarımızı resmi kimlik belgesi ve tok karnına bağış noktalarımıza bekliyoruz." diyerek vatandaşları kan bağışına davet eden Mezkit, kan bağışının önemine de vurgu yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler