Koçarlı’da Metruk Binalar tek tek yıkılıyor 

Koçarlı’da Metruk Binalar tek tek yıkılıyor 

Son dakika.. Haberler.. Haber Aydın.. Aydın.. Son dakika Aydın haberleri.. Aydın haberleri.. Ajans Aydın.. Aydın haber.. Son haberler.. Haber.. www.ajansaydin.com Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Ajans Aydın’a abone olun

Koçarlı Belediyesi ilçede olası uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelebilecek olan, doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevrede yaşayan vatandaşlar için rahatsızlık oluşturan metruk binaların yıkımına başladı. 

Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın talimatı ile ilçe genelinde güvenliği tehdit eden ve tehlike arz eden metruk binalar gerekli prosedürler tamamlanmasının ardından güvenlik önemleri alınarak yıkım gerçekleştiriliyor.

Kamu düzeni ve güvenliğinin muhafazası, ilçe estetiğinin sağlanması, çevre kirliliğinin önlenmesi, uyuşturucu uyarıcı madde temini ve kullanımı başta olmak üzere suç ve suçlu ile mücadeledeki etkinliğin devam ettirilmesi amacıyla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından genelge yayınlandı. 

Yayınlanan genelge ile 3194 sayılı imar kanununun yıkılacak derecede tehlikeli yapılar başlıklı 39. Maddesinde yer alan Genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği tespit edilen metruk yapıların tehlikenin giderilmesi gerekçesi ile Koçarlı Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri metruk binaların yıkımları gerçekleştirerek tehlikeleri ortadan kaldırıyor.

“HEM MAL HEM DE CAN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKUYOR”

Konuya ilişkin açıklama yapan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, metruk binaları yıkımıyla farklı amaçlarla kullanımını hem önlemiş olduklarını, hem de ilçe sakinleri açısından olası can ve mal kaybının önüne geçmiş olduklarını ifade ederek, “Güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği tespit edilen metruk binalar ile bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belirlenen koruma şansını kaybettiği, mimari özelliğini yitirmiş olan binaların yıkımı İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu tarafından yayınlanan genelgeye istinaden gerçekleştiriyoruz. Böylelikle binanın farklı amaçlarla kullanımını hem önlemiş oluyoruz hem de çevre sakinleri açısından olası can ve mal kaybının önüne geçmiş oluyoruz. Özellikle bazı binalar vatandaşın sadece mal güvenliği değil, can güvenliğini de tehlike altına sokuyor. Kötü niyetli bazı şahısların da adeta uğrak noktası olan bu binaları tespit edip gerekli prosedürler tamamlanmasının ardından yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz”  dedi.

Başkan Kaplan ayrıca ilçe merkezinde 7 metruk binanın yıkımını Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildiğini, tespit edilecek olan binalarında yıkımına devam edileceğini belirtti.

 

222222222222222-001.jpg

33333333333333333.jpg

1111111111111-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler