Koronavirüs hakkında önemli açıklamalar

Koronavirüs hakkında önemli açıklamalar

ADÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, koronavirüs hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ertuğrul, “Virüsün sıcak mevsimlerde yaşam süresi 15 dakikaya kadar düşüyor. O anlamda biraz şanslıyız. Fakat bu, sıcak mevsimde bulaşmayacağı an

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, koronavirüs tehdidine karşı basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsün sıcak mevsimlerde yaşam süresinin 15 dakikaya kadar düştüğünü belirten Ertuğru, “Fakat bu, sıcak mevsimde bulaşmayacağı anlamında gelmiyor ne yazık ki. Ona gene de dikkat etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“65 YAŞ ÜSTÜ RİSK DAHA ÇOK”

 

Çin’in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs salgınının durdurulamadığını aktaran Ertuğrul, “Şu anda dünya üzerinde 120 civarında ülkeyi etkilemiş durumda. Her gün bunun sayısı artıyor. Hasta olanların sayısı artıyor. Hasta olanların sayısı 120 – 130 bini geçti. Ölenlerin sayısı da oldukça yüksek, 4 bini geçti. Hastalığa yakalanan 100 kişiden 2, 3 kişi yaşamını yitiriyor ne yazık ki. Ölüm oranı yaşlılarda daha fazla. Özellikle 65 yaş üzeri, altta yatan hastalığı olanlarda daha ciddi olarak seyrediyor” dedi.

 

“ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER”

 

Bireysel hijyenin önemine dikkat çeken Ertuğrul, “Virüsün bulaşması yaklaşık bir metre yakında hapşırmakla, tükürük salgısının etrafa yayılmasıyla oluyor. Bunu engellemek gerekiyor. Bu olduysa bundan korunabilmek gerekiyor. Hepimiz yanımızda ıslak mendillerden, kolonyalardan taşıyalım. Her yere dokunmamaya çalışalım. Minibüse binerken her şoför arkadaşımız binen kişinin eline el dezenfektanı sıkabilir. Minibüs durağa gittiğinde dezenfeksiyon işlemiyle temizlenebilir. Böylece hiç olmazsa hastalığın bulaş yollarından birini kırmış oluruz. Yaşlı bireyler, açık havaları tercih etsinler; kapalı ortamları tercih etmesinler. Bu tür önlemleri alırsak ülkemizde en azından yayılımı engellemiş oluruz” diye konuştu.

 

HABER: (İNAN GÜL) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler