Koronavirüse karşı tüm önlemleri aldık

Koronavirüse karşı tüm önlemleri aldık

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Özel Halk Otobüslerinin sefer saatlerinde düzenlemeye gidildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan düzenleme sonrasında bazı otobüsler 7 gün 24 saat aktif olarak çalışmaya başladı.

Aydın’ın Efeler İlçesinde Özel Halk Otobüsü saatlerinde düzenleme yapıldı. Koronavirüs önlemleri kapsamında bar, kafe, restoran, kuaför gibi işletmelerin çalışma saatlerinde kısıtlamaya gidilmesinin ardından azalan yolcu sayısı Özel Halk Otobüsü şoförlerini de etkiledi.

Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, sefer saatlerinde yapılan düzenlemeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Saat 22.00 sonrasında azalan müşteri sayısının ve pandeminin etkisiyle geç saatlerde yapılan seferler azaltıldı. Bazı araçlar ise 7 gün 24 saat sefer yapmaya başladı.

xzczxc-001.png

“SIKINTILAR HAD SAFHADA”

Sefer saatlerinde yapılan düzenlemeleri anlatan Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, “Mimar Sinan Mahallesi ve Otogar arasında çalışan 1 numaralı hattımızı saat 12de sona erdiriyorduk. Bu hattımız Aydın Kent Meydanı gibi konumlardan geçerek otogara kadar ulaşımı sağladığı için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden izinleri alarak bu hattı 7 gün 24 saat aktif tutmaya başladık. Bu konuda da Aydın Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederiz. Şu an için her saat başı hem Mimar Sinan Mahallesinden hem otogardan seferlerimiz mevcut.

Diğer dolmuşlarımız da ise Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile işletmelerin saat 22.00’da kapatılması sonucu düzenlemeye gittik. Üniversite Hastanesi ile Adnan Menderes Bulvarı arasında çalışan 11 numaralı ve 1 numaralı hatlar haricinde, ki bunlar ana hatlarımızdır, diğer dolmuşlarımızın aralarını açtık. Dolmuşlar çalışmaya devam ediyor ama kalkış saatlerinde bir düzenleme yaptık. Yani saat 23.30’a kadar yine araçlarımız yollarda. Biraz sefer aralıkarını açtık sadece. Onun dışında herhangi bir değişiklik yok. Biz toplu taşımanın kesinlikle devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz çünkü temel ihtiyaçlarımız karşılanması için bu hizmet gerekli. Gerek sağlıkçılarımız gerek fırıncılarımız, bir çok insanımız bizlerin temel ihtiyacının karşılanması için akşamları sokakta. Bizde seyreltmiş olsak dahi seferlerimize devam ediyoruz. İnşallah kısa süreli pandemi geçerde normal düzene döneriz çünkü sıkıntılar had safhada, mazotu karşılayamaz hale geldik. Bizler vatandaşlarımızdan rica ediyoruz, bir an önce normalleşmemiz için gerek otobüslerde gerek sokaklarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz çünkü öbür türlü maalesef bu pandemiden kurtulamayacağız. Uzun aylardır bizim gibi bir çok esnafımız gerçekten çok zor durumda, bunun üstesinden gelebilmek için kurallara uymamız gerekiyor.”
dedi.

whatsapp-image-2020-11-16-at-17-37-37.jpeg

“UYMAYAN ŞOFÖRLERİMİZE ÇALIŞMA CEZASI VERİYORUZ”

Pandemi sürecinde Özel Halk Otobüslerinde alınan önlemlerden de bahseden Yalçın, “Biz araçlarımızda yönetim kurulu olarak gerek kameralarla gerek yöneticilerimizle sürekli denetimleri yapıyoruz. Dezenfektanlarımız sürekli dolu, bunları da kooperatif olarak karşılıyoruz. Maskesiz yolcu bindirmiyoruz, yani mümkün mertebe tüm kuralları uyguluyoruz. İnşallah bütün toplu taşımacılar aynı şekilde, hassasiyetle çalışıyorlardır, bu pandemiden de kısa sürede kurtuluruz. Ayakta yolcu alımı konusunda ise bunun yaşanmaması için gerektiği durumlarda bizler bazı hatlarda, belirli saatlerde ara seferler uyguluyoruz. O yoğunluğu mümkün mertebe yaşatmamak istiyoruz. Zaten 4’te 1 ayakta yolcu alma hakkımız var. Bunlara uymayan şoförlerimize ise çalışmama cezası veriyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler