Kudüs bizim namusumuzdur!

Kudüs bizim namusumuzdur!

Alperen Kılıç yazdı.

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

 

Kudüs denince aklımıza ilk olarak “Miraç” hadisesi gelir. Peygamber Efendimiz Mekke döneminde Kabe’nin Hatim kısmında dinleniyorken Cebrail as. ile bir gece içinde İsra olarak bilinen yolculukla Mekke’den Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya,  oradan da Miraca çıkmış ve Allahu tealadan vahiy yoluyla bazı emirler alarak dönmüştür. İsra suresinin ilk ayetinde şöyle buyurulur “Kulunu (Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-’ı) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz ki O, her şeyi hakkıyla bilen, hak­kıyla görendir.” Kudüs Miraç hadisesinin şahididir. Necm Suresinin ilk ayetlerinde Miraç olayı detaylı şekilde anlatılmaktadır. Bu kutlu yolculuğa inanmak istemeyen putperestler ellerine büyük bir fırsat geçtiğini düşündüler ve koşarak Hz. Ebubekir’e gidip “Arkadaşın Miraca çıktığını söylüyor” dedikleri zaman, “O diyorsa doğru söylemiştir.” diye cevap veren Hz. Ebubekir’e El-Sıddık yani doğrulayan, tasdikleyen ismi verilecekti.  Allah cc. hepimize böyle sadık, samimi, güven veren dostlar nasip etsin.

 

Kudüs bizim için mübarek bir şehirdir. İslam aleminin namusudur. Peygamber efendimiz Kudüs’e de Umre yapılmasını tavsiye etmiştir. Mekke, Medine ve Kudüs Dünyadaki bütün şehirlerin anasıdır. Kudüs, Hz. İbrahim ile başlayan Hz. Musa, Davud ve Süleyman ile devam eden, Hz. İsa ve son peygamber Hz. Muhammed (sav) ile nihayete kavuşan peygamberler şehridir. Kudüs’te bulunan Mescidi Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Namaz kılarken Kudüs’e doğru yönelen Müslümanlar daha sonra gelen Bakara suresi 144. ayet ile hemen Kabe’ye yönelmişlerdir. Ayet şöyledir:  "Elbette ilâhî buyruğu bekleyerek yüzünü göğe doğru çevirdiğini görüyoruz. Artık müsterih ol, işte memnun olacağın kıbleye seni yöneltiyoruz. Haydi çevir yüzünü Mescid-i Haram’a doğru! Kendilerine Kitap verilmiş olanlar, kıbleyi çevirmenin gerçekten Rabbleri tarafından olduğunu bilirler. Allah, onların yaptıklarından habersiz değildir."

 

Kudüs yüzyıllarca medeniyetlerin beşiği olmuş ve İslam hakimiyeti altında iken barış ve hoşgörünün merkezi haline gelmiştir. 2. İslam halifesi Hz. Ömer tarafından kan dökülmeden ahitname ile fetih gerçekleşmiş ve Hz. Ömer patrik ile birlikte şehri gezerken namaz kılmak için yer istemiştir. Kudüs Patriği ‘Kutsal Mezar Kilisesi’nde kendisine yer gösterince “Burada namaz kılarsam Müslümanlar burayı sonra camiye çevirir” diyerek kilisenin dışında bir avluda namazını kılmıştır. Fakat 1095 yılında başlayan Haçlı seferleri sonucunda İslam hakimiyetinden çıkmıştır. 1099 yılında resmen Haçlıların eline geçmiştir. Haçlı ordusu kaledeki Müslüman ve Yahudilere hiç acımadan büyük kıyım ve katliamlarda bulunmuşlardır. Mabetlere sığınan kadın ve çocukları dahi kılıçtan geçirmişler, şehrin sokaklarını kan gölüne çevirmişlerdir. I. Dünya savaşında İngiliz işgaline uğrayan Kudüs, Osmanlı Devletinden kopartılmış ve o günden bu yana kan ve gözyaşının karıştığı bir yer haline gelmiştir. İngiliz komutanı ALENBİ, işgalden sonra “Nihayet Haçlı seferleri zaferle sona ermiştir.” diyerek gerçek niyetlerini ortaya koymuştur. Osmanlı Ordusunun çekilmesinden sonra Şam’da bulunan Selahaddin EYYUBİ nin mezarına gelmiş mezar sandukasını tekmeleyerek “Seni yendim Selahaddin kalkabiliyorsan kalk bakalım” diyerek bağırmıştır.

 

Şimdi ise arkasına emperyalist güçleri alan Şımarık İsrail, kutsal topraklarda kan dökmeye devam etmektedir. Binlerce Filistinliyi bugüne kadar acımasızca şehid etmiştir. ABD Siyonist İsraili koruyup kendi emellerini gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Gayesi Batının ileri karakolu olan Siyonist İsrail ile Ortadoğuyu zaptetmek petrolü kaybetmemektir. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmeleri yeni bir savaşın çıkması ve İslam diyarlarında yeni katliamların olması içindir. Siyonist İsrail bir terör devletidir. İsrail 1948 ten beri bölgede çıban başı rolündedir. Osmanlı Sultanı Abdülhamid Han’ın parayla satmadığı toprakları, hile ve zulümle almaya çalışmaktadır. 2000 yılında Güney Lübnan’da ağır yenilgiye uğrayan ve geri çekilen Korkak İsrail daha büyük bir hezimete doğru hızla koşmaktadır. Arap Ülkelerinin sessizliği ise Kudüs’e büyük bir ihanettir.

 

İslam alemi yeni doğacak Ömer’leri, Amr bin As’ları, Ebu Ubeyde’leri, Selahaddin’leri ve Alparslan’ları beklemektedir. Kudüs mutlaka işgalden kurtarılacak, barış ve adalet İslam topraklarında yeşerecektir. Yeter ki bir ve beraber olalım hep birlikte tek bir Millet olalım. Allah yardımcımız, Resulullah önderimiz ve Kuran rehberimiz olsun. Gayemiz Allah rızası olsun. Allah cc. bizleri Tevhid yolundan , Kuran yolundan, Resululah yolundan ayırmasın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler