Kurtuluş Mahallesi'nin bitmeyen sıkıntısı: Otopark

Kurtuluş Mahallesi'nin bitmeyen sıkıntısı: Otopark

Kurtuluş Mahalle Muhtarı Hüseyin Akın, mahallelerinde yaşanan otopark sıkıntısı nedeniyle vatandaşların tepkili olduğunu belirtti.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akın, mahallelerinde yaşadığı problemleri Ajans Aydın Gazetesi muhabirine anlattı.

Efeler'in en yoğun nüfusa sahip olan mahallesinin Kurtuluş olduğunu belirten Akın, merkezi noktalara yakınlığı nedeniyle nüfuslarının her geçen gün arttığını söyledi. Mahallede 20 yaşından büyük apartmanların da olduğunu, yeni binaların birçoğunda bulunan 'apartman altı otoparkların' Kurtuluş'ta çok nadir görüldüğünü ifade eden Akın, vatandaşların araçlarını park edecek yer bulamadığı için zaman zaman tepki gösterdiğini söyledi. Akın, "3 dönemdir burada muhtarlık yapıyorum, mahallemizin en büyük sıkıntısının 'otopark' olduğunu söyleyebilirim. Her geçen gün nüfusumuz artıyor, birçok evde 2 araç var fakat araç park edecek yerimiz yok." diye konuştu.

"BAŞKA MAHALLELERE ARAÇ PARK EDENLER OLUYOR"

Mahalle sakinlerinin zaman zaman araçlarını farklı mahallelere park etmek zorunda kalarak evlerine yürüdüğünü söyleyen Akın, "Sokaklarımızda araçlar burun buruna duruyor. Saat 19:00 sonrasında, vatandaşlarımız işten eve döndüklerinde, araç kalabalığı iyice yoğunlaşıyor. Güzelhisar ve Cumhuriyet Mahallelerine araçlarını park ederek evlerine yürüyen vatandaşlarımız oluyor. Herkes arabasını evinin önüne, sokağına koyabilmek ister. Mahallemize otopark yapılması için çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi tarafından mahalleri için verilen sözlerin tutulduğunu, planlanan yatırımların hayata geçirildiğini belirten Akın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na ve Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'a teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler