Kuşadası'nda gerçeği aratmayan tatbikat

Kuşadası'nda gerçeği aratmayan tatbikat

Kuşadası Devlet Hastanesi 2021 Hastane Afet Ve Acil Durum Planlaması tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Yaşanabilecek olağan dışı durumlar sonrasında hastanenin kendi kendine yetebilirliğini test etmek, kriz yönetme alışkanlığını pekiştirmek ve personelin görev ve sorumluluk bilincini kazanmalarını sağlamak amacıyla her yıl değişik afet senaryoları üzerinden tatbikatlar yapılan Kuşadası Devlet Hastanesi'nde bu yıl ki tatbikatta senaryo gereği saat 10:30’da psikiyatri servisinin olduğu 1. kattaki depoda elektrik arızası sonucu yangın çıktı. Hastane Başhekimi Op.Dr. Yusuf Kuyucu tarafından Hastane Acil Eylem Planı çerçevesinde görevli personeller olay yönetim merkezine çağrıldı ve tahliye emri verildi. Koordinasyon yetkilisi,  sivil savunma uzmanı, halkla ilişkiler yetkilisi, tıbbi teknik danışma kurul yetkilisi operasyon, planlama, lojistik ve finans ekipleri hastane afet yöneticisi başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yaptı. Gerekenlerin yapılması için talimat verildi. Yaşanan bu durum karşısında hastane içindeki hastalar tahliye edildi.

Yapılan tetkikler sonucunda, yangından 9 hastanın etkilendiği tespit edildi. Oluşturulan triaj alanında muayeneleri gerçekleştirilen hastaların 6'sı sarı alana alınarak oksijen tedavisine başlandı. Yoğun bakım ihtiyacı olan 2 hasta sevk edildi.

Olası bir yangına hazırlık düzeyini artırarak; hızlı, uygun ve etkili müdahalede bulunmak amacıyla  yoğun bakımların, acil servislerin ve itfaiyenin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat başarıyla tamamlandı.

Tatbikatın ardından Kuşadası Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, "Tatbikata katılan personelimize ve Kuşadası İfaiye Amirliğine teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

whatsapp-image-2021-06-15-at-15-11-29.jpeg

whatsapp-image-2021-06-15-at-15-11-28.jpeg

whatsapp-image-2021-06-15-at-15-11-29-1.jpeg

whatsapp-image-2021-06-15-at-15-11-28-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler