"Malazgirt Meydanı'nda kazaları azaltmanın yolu dikkatli olmak"

"Malazgirt Meydanı'nda kazaları azaltmanın yolu dikkatli olmak"

Malazgirt Meydanı'nda meydana gelen trafik kazaları hakkında açıklama yapan Girne Mahalle Muhtarı Şule Çıvkaroğlu, vatandaşları trafik kurallarına ve işaretçilerine uymaya davet etti.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Girne Mahallesi'nde yer alan ve kentin birçok farklı bulvarı ile caddesini birbirine bağlayan Malazgirt Meydanı, özellikle akşam saatlerinde meydana gelen birçok trafik kazasına ev sahipliği yapıyor. 

Zaman zaman yaralamalı kazaların da yaşandığı kavşağa trafik ışığı konulmasını talep eden sürücülere yanıt Girne Mahalle Muhtarı Şule Çıvkaroğlu'ndan geldi. Çıvkaroğlu, "Malazgirt Meydanı çok geniş bir alan olduğu için, cadde ve bulvarların kesişiminde olduğu için burada trafik kurallarına uymak çok önemli. Bu alanda ekipler ve belediyelerde görevli personeller gelerek gerekli incelemeleri yaptılar, trafik ışığı koyulmasının uygun olmadığına karar vermeleri üzerine bu uygulamayı gerçekleştirmediler. Kanunen de bu uygulama uygun değil. Burada gerekli trafik uyarı işaretleri ve sinyalizasyon çalışmaları yapıldı, güvenli bir kavşak haline getirildi" dedi.

"TRAFİK KURALLARINA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR"

Kavşakta trafik kurallarına uyulması gerektiğini, böylece kazaların azalacağını söyleyen Çıvkaroğlu, "Bizim vatandaşlarımız burada kurallara uymadığı için, dikkatsiz olduğu için trafik kazaları meydana geliyor. Ben kendimde trafiğe çıkıyorum ama hepimizin biraz daha özverili olması lazım. Daha çok dikkat etmemiz gerekiyor, bizler vatandaş olarak dikkatli olursak burada trafik kazaları azalacaktır" diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile Şair Ömer Bulvarı ve İsmet Sezgin Bulvarı'nın kesiştiği noktanın da güvenli hale getirildiğini vurgulayan Çıvkaroğlu, "Şair Ömer Bulvarı ile İsmet Sezgin Bulvarı'nın kesiştiği noktada trafik kazaları oluyordu, bu noktada da Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri ricamız üzerine gerekli çalışmaları yaptılar ve bu nokta da güvenli hale getirildi." dedi ve ekledi, "Girne Bulvarı ile Lefkoşa Bulvarı'nın kesişim noktasında da gerekli çalışmalar için harekete geçtik."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler