Memleket hasretini kliple anlattılar

Memleket hasretini kliple anlattılar

Aydın'da yaşayan Bitlisli vatandaşlar hazırladıkları video ile takdir topladı.

Türkiye'de 2020 yılının Mart ayından bu yana etkili olan pandemi nedeniyle şehirlerarası ulaşım uzun süre gerçekleştirilemedi.

Aydın'da yaşayan ve salgın nedeniyle memleketlerini ziyaret edemeyen Bitlisli vatandaşlar da hasretlerini çektikleri video ile ortaya koydu. Yörenin en çok bilinen eserlerinden olan "Bitlis'te beş minare" türküsünü seslendiren esnaf ve vatandaşlar, sosyal medya üzerinden yayınladıkları video ile kısa sürede binlerce izlenme sayısına ulaştı. Bitlis'in güzelliklerini de gözler önüne seren klip, Aydınlıların takdirini kazandı.

"YÖRESEL PROJELERİN BİRİNCİSİ"

Projenin fikir babası olan müzisyen Sıtkı Ölmez, bu tür çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi. Amaçlarının pandemi döneminde yüzlerde tebessüm oluşturmak olduğunu söyleyen Sönmez, "Aydın’da yaşayan Bitlisli iş adamları ve esnaf, sanatçı ve organizatör Sıtkı Ölmez yönetiminde, Bitlis’te Beş Minare şarkısını stüdyoda seslendirdi ve bu eserin klibinde yer aldılar. Yöresel projelerin birincisi olan bu güzel projede, Aydın’da ikamet eden Bitlisli işadamları, pazar esnafı, hal toptancısı, çiftçi ,kasap gibi sektörlerdeki kişiler yer aldılar. Bu proje, günümüzdeki pandemi sürecinde bir nebze de olsa yüzlerde tebessüm bırakıp, gönülleri hoş olmasına vesile olacaktır. Bitlis şehir görüntüleri ile başlayan, projeye katılanı kişilerin şarkı sözlerini birer satır okumaları ile devam eden klip Aydın’da çekildi ve sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından beğeni ile izlenip paylaşıldı." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler