Efeler Belediyesi 24 yıllık imar sorununu çözdü

Efeler Belediyesi 24 yıllık imar sorununu çözdü

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Mimar Sinan Mahallesi Polis Okulu mevkiinde arsa sahibi bin 33 aileyi ilgilendiren ve 24 yıldır çözülemeyen imar sorununu çözdü.

Mimar Sinan Mahallesi Polis Okulu Mevkiinde bulunan toplam 800 bin metrekare alana sahip arazilerin 666 no’lu imar uygulaması ile 1997 yılında başlayan ancak çeşitli davalar açılması sonucu bir türlü sonuçlandırılamayan süreç, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın girişimleri ve çabasıyla çözüldü.

Mimar Sinan Mahallesi’nde yaşanan 24 yıllık imar sorununun Efeler Belediyesi tarafından çözülmesi ile ilgili Mimar Sinan Mahallesi Polis Okulu yanındaki alanda tören düzenlendi. Başkan Atay, şölen havasında gerçekleştirilen törende, arsa sahiplerine seslenerek, “Bunca yıldır bu alandaki imar sorununun çözülememiş olmasından büyük üzüntü yaşadım. Kendimi sizin yerinize koydum. İmar Müdürlüğümüze talimat verdim, haftalarca, aylarca çalıştık, uğraş verdik ve 24 yıldır çözülemeyen imar sorununu çözdük.” dedi.

Konuşmasına, çocukluğundan bu yana siyasetçi olmayı istediğini belirterek başlayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, siyasetçi olmaya karar verdiği bir anısını paylaşarak şöyle konuştu;

“Çocukluğumdan beri siyasetçi olmayı düşündüm. Rahmetli İsmet Sezgin sınıfıma gelmişti ve bana 3 soru sormuştu, bu 3 soruya da doğru cevap vermiştim. İsmet Sezgin bana ‘Ne olmak istiyorsun?’ diye sormuştu. Kendisine hangi mesleği yaptığını sordum, ‘Ben milletvekiliyim’ deyince, ‘Ben de ondan olmak istiyorum’ demiştim. Siyasetçi olma isteğim ilk o gün başlamıştı. Siyasette toplumda iç içe olmanın mutluluğunun insanda başka hiçbir konuda olmadığını görmüştüm. Yaptığınız işlerde, verdiğiniz kararlarda eğer insana dokunabiliyorsanız, verdiğiniz kararlarla insanları biraz daha refahlı hale getirebiliyorsanız, mutluluklarını artırabiliyorsanız, onların daha iyi, daha mutlu yaşamalarını sağlayacak bir ortamı oluşturabiliyorsanız bundan daha büyük bir mutluluk yok.”

SİZİN YERİNİZE KENDİMİ KOYDUM

İmar sorununun çok uzun yıllardır çözülememiş olmasından çok büyük üzüntü yaşadığını belirten Başkan Atay, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sizin yerinize kendimi koydum, yıllarca çalıştınız emek verdiğiniz ya da ailelerinizden miras kalan bu yerlerde 24 yıldır hiçbir tasarrufta bulunamadınız. Ne kadar acı bir olay. Belki yerlerinizi müteahhite verecektiniz, bir kısmını kendiniz yaptıracaktınız ve daha refah içinde yaşayacaktınız ama yaşayamadınız. Yaşanmamışların acısını çıkartmak için sizin yerinize kendimi koydum. Çok üzüldüm bunca yıldır bu sorunun çözülememiş olmasından büyük üzüntü yaşadım. İmar Müdürümüze gerekli talimatları verdim. Evrakları topladık, çalıştık, uğraş verdik, günler aylar sürdü ve o ayların sonunda bir karar verdik. ‘Çözülecek’ dedik ve öyle de oldu. Sağ olsunlar herkes de destek verdi. Bu sorunun çözülmesi konusunda duyarlı ve özverili davranan tüm Efelerli yurttaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum, sağ olsunlar var olsunlar.”

“ÇOK DEĞERLİ MODERN BİR SEMT OLACAK”

“Arsa sahibi olan arkadaşlarım malınızın değerini bilin, burası çok lüks ve değerli bir yer haline gelecek, sokakları, yolları, yaşam merkezleri, parkları, burada açacağımız kitap kafeler ile çok güzel bir semt olacak. Lütfen mallarınızla ilgili olarak cimri davranın ve değerini bilin. Refah içinde yaşamanız için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğiz. Kadınlarımız ailenin yükünü çeken insanlarsınız. Hem çocuklarınızı yetiştirdiniz, hem de onların Cumhuriyet’ine ve Cumhuriyet’i bize emanet eden Atatürk’ün ilkelerine bağlı birer yurttaş olmasına katkı yaptınız. Sahibi olduğunuz arsalarda bu duyarlılığınızı göstermesini diliyorum. Kadın kardeşlerim, arsalarınızı sattırmayın.”

“YAŞANILABİLİR BİR SEMT OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

“Efeler’i Marka kent yapma özlemimi yerine getirmek istediğim yerlerden birisi burası. Burada yapacağımız her türlü binaya birlikte karar verelim. Müteahhit, mimar, inşaat mühendisi arkadaşlarım; lütfen ‘ben yaptım oldu’ demeyin. En güzeli neyse birlikte konuşalım, tartışalım… Burayı yaşanılabilir bir semt haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sizlere verdiği sözü yerine getiren bir belediye başkanı ve siyasetçi olarak mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Verdiğiniz kararlarla yaptığınız icraatlarla toplumun refahını, mutluluğunu artırıyorsunuz, bu benim için Dünya’nın en büyük hediyesi sağ olun, var olun.”


“24 YILLIK HASRETİMİZ BAŞKAN ATAY SAYESİNDE SON BULDU”

Törende konuşan Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Gurbet Çamoğlu Başkan Atay’a teşekkür ederek,
“Dirayeti, kararlılığı, yüksek görev ahlakı ve herkesin her kesimin takdir duygularını kazanmış olan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 24 yıldır vatandaşlarımızın çektiği hasreti en kısa zamanda çözme başarısını göstermiştir. Mimar Sinan Mahallemize hayırlı uğurlu olsun, şahsım ve mahalle sakinlerim adına Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’a teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.

Mahalle Sakini Şahabettin Yılmaz ise, “Bir gün halk kendini yönetecek, şerefli, çalışkan yöneticiler seçtiği zaman 24 senedir çözülemeyen sorunlar bir takım zorluklara rağmen çok kısa sürede çözülebiliyormuş. Fatihler tarihimizde hep cesaretli ve sorun çözen kişiler olmuştur. Fatih Sultan Mehmet, karadan gemileri yürüttü ve bir ulusun kaderini değiştirdi.

Fatih başkanımız da inşallah kısa sürede 24 senedir hayalini kurduğumuz evlerimize kavuşturacaktır. 24 yıldır yaşanan imar sorununa çözüm getiren Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Tören sonunda mahalle sakinleri bin 33 aile adına Başkan Atay için pasta kesti.

2021-05-31-14-05-07-window.jpg

c5d-9851.jpg

c5d-9898.jpg

c5d-9914.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler