Menderes için Aydın’da buluştular

Menderes için Aydın’da buluştular

AK Parti 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümünde 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. Aydın İl Bakanlığı Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya gelerek,"Demokrasi için hukuk için her türlü vesayet zihniyetine karşı dik duruşumuz sürecektir" mesajı gösterdi

AK Parti, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. Ak Parti Aydın İl Başkanlığı Efeler'de Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya geldi.

Alanda, merhum Başbakan Adnan Menderes’in fotoğrafları ile 1960 darbesi döneminde çıkan gazete manşetlerinin yer aldığı bir sergi de yer aldı.

Basın açıklamasında konuşan AK Parti Aydın İl Teşkilatı İnsan Hakları Başkanı Şaika Edremit, 27 Mayıs darbesinin sadece bir askeri müdahale değil, aynı zamanda Türkiye’de vesayetçi zihniyetin temellerinin atıldığı tarih olduğunu belirtti.

Konuşmasına devam eden Edremit şu ifadelere yer verdi:
"AK Parti hükümetleri olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bu vesayetçilerle ve cunta heveslileriyle defalarca yüzleştik ve sonuna kadar mücadele verdik. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti döneminde bu vesayet mekanizmalarını milletimizin desteğiyle teker teker çökerttik. Devlet millet kucaklaşmasını inşa ederek milletin iradesini yeniden tesis ettik. Ancak unutmamak gerekir ki vesayet çökmüş olsa da bazı adreslerde vesayetçi zihniyet hâlâ yaşıyor… Vesayetçi ve cuntacı zihniyet; yine öğrencileri sokaklara dökenlerde, boykot çağrısı yapanlarda, sokakları yakıp yıkanlarda, tencere tava çalanlarda, kutsallara zarar verenlerde, “Ordu göreve” pankartı açanlarda, Cumhuriyet mitingleri düzenleyenlerde, darbe teşebbüsünü tankların önünden sıvışıp kahve içerek seyredenlerde tekrar tekrar tecessüm ederek hâlâ diri olduğunu bizlere her fırsatta gösteriyor. Ancak biz de buradayız. Demokrasi için hukuk için her türlü vesayet zihniyetine karşı dik duruşumuz sürecektir. Bu ülkenin vesayetçi ve cuntacı zihniyete feda edecek bir dakikası bile yoktur. Bizler “Durmak yok, yola devam” şiarıyla çalışmaya devam edeceğiz. 27 Mayıs darbesini ve onun getirdiği karanlığı bir kez daha kınarken, AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde adalet, kalkınma ve demokrasi mücadelemizden bir an bile olsun geri durmayacağız"

ccc-001.jpeg

dxxc-001.jpeg

unknowndd-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler