Menderes'te 11 yıl sonra 'Efsane' rüzgarı esti

Menderes'te 11 yıl sonra 'Efsane' rüzgarı esti

11 yıl sonra Adnan Menderes Stadı’nda taraftarının karşısına çıkan Aydınspor ilk yarının son maçında en yakın rakibi Davutlar Belediyespor’u 2-1 mağlup etti.

Aydın Amatör Süper Lig 2.Grup’ta şampiyonluk yolunda doludizgin devam eden lider Aydınspor, ilk yarının son hafta karşılaşmasını 11 yıl aradan sonra mabedi Adnan Menders Stadı’nda oynadı. Evinde en yakın rakibi Oyunfor Davutlarspor’u ağırlayan siyah-beyazlılar güçlü rakibini binlerce seyircinin önünde rahat yenerek ilk yarıyı lider tamamladı. Karşılaşmaya iyi başlayan siyah-beyazlılar, 17’de Ömer ve 34’te Vahit Can’ın attığı gollerle soyunma odasına 2-1 önde girdi. İkinci yarıda iki takımda girdiği gol pozisyonlarını değerlendirmedi.

Davutlar Belediyespor, 88’de Cengiz Eren ile umutlansa da Aydınspor maçı 2-1’lik skorla kazanmayı bildi. Bu sonuçla Aydınspor puanını 22’ye çıkararak ilk yarıyı namağlup lider bitirdi. En yakın rakibi Davutlar Belediyespor ise 17 puanda kalarak ilk yenilgisini aldı. 

MAÇTAN NOTLAR

* Aydınspor 11 yıl aradan sonra ilk kez Adnan Menderes Stadı’nda maç oynadı. Karşılaşmayı 8 bine yakın Aydınspor taraftarı takip etti

* Aydın’da ilk kez bir Süper Amatör Lig maçını 8 bine yakın izledi. Aydınspor taraftarlarının annesiyle, babasıyla ve çocuğuyla geldiği karşılaşma, renkli görüntülere sahne oldu. Siyah-beyazlılar maç boyunca şampiyonluk tezahüratlarında bulundu. 

* Aydınspor Taraftar Grubu Asi Kankalar, mabedi olan Adnan Menderes Stadı’nda büyük bir coşku ile 90 dakika boyunca takımlarını destekledi. 

* Karşılaşmayı Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan, Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Aydınspor Başkanı Yunus Ertan ve Davutlar Belediyespor Başkanı İsmail Enver Tütüncü, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasip Arıkan ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Aydın Şube Başkanı Ali Hakan Koç protokolden maçı takip etti.

* Maç sonunda siyah-beyazlılar, kendilerini destekleyen binlerce taraftarını alkışladı. Büyük sevincin yaşandığı maçta siyah-beyazlılar, yeni yılın ilk hediyesi olarak galibiyeti hediye etti. 

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 1’de Cevdet Topçu sakatlık yaşadı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerine Vahit Can girdi. 
Dakika 9’da Mert’in ortasına iyi yükselen Erhan’ın kafa vuruşu üst direkten auta gitti. 
Dakika 17’de Ömer’in ara pasında Hakkıcan kaleci ile karşı karşıya kaldı ve müthiş bir plaseyle topu ağlara gönderdi: 1-0. 
Dakika 19’da soldan etkili gelen siyah beyazlılarda Ömer sol çaprazdan kendi gittiği topa sert vurdu kaleci son anda kornere çeldi.
Dakika 34’te Aydınspor atağında ceza sahası içinde Bencan’dan seken topa gelişine sert vuran Vahit Can skoru 2-0 yaptı. 
Dakika 88’de Davutlar Belediyespor, Cengiz Eren ile umutlansa da maçı 2-1 kaybetti.

4e97a9a3-906b-4095-8b72-e1b9cfb2d60d.jpg

69a3733c-4c2d-43b4-a87e-555cb63d3c89.jpg

b38c1ab6-ffc9-431d-965b-da49299dd87b.jpg

77fcbf7c-bd3d-4ce2-b050-a707feee5011.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler