Pehlivan develer İncirliova'da güreşti

Pehlivan develer İncirliova'da güreşti

İncirliova Belediyesi tarafından düzenlenen 35’inci Geleneksel İncirliova Deve Güreşi Festivali’nde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden gelen 230 pehlivan devenin güreşi nefes kesti. 

İncirliova Belediyesi tarafından ilçedeki deve güreşi alanında düzenlenen 35’inci Geleneksel İncirliova Deve Güreşi Festivali, renkli ve heyecanlı görüntülere sahne oldu. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden gelen 230 pehlivan devenin güreşi nefes kesti. 

2022’nin ilk deve güreşi olma özelliğini taşıyan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren alanı dolduran binlerce vatandaş, hem piknik yaptı hem de büyük bir heyecanla güreşleri izledi.

“DEVENİN DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ YER İNCİRLİOVA'DIR”

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yaptığı açıklamada, devenin anavatanının İncirliova olduğunu belirtti. Belediye öncülüğünde 35’inci güreşin düzenlendiğini ancak ilçedeki deve güreşi kültürünün 150 yılı aşkın süredir devam ettiğini ifade eden Kaya, “Devenin doğup büyüdüğü yer İncirliova’dır. Havutçusu, çulcusu, sucukçusu hepsi bu ilçededir. Deve yetiştiricisi, deve sütü de buradadır. Geleneksel deve güreşlerinin temelini atanlar Emin Sarıyörük, Nuri Deveci, Hüsamettin Aydoğdu, eski Aydın Belediye Başkanı Muhterem Ağababaoğlu gibi isimlerdir. Şimdi görev bize geldi. Rabbim bizi belediye başkanı yaptı. Biz de bu kültürü devam ettiriyoruz" dedi. 

"DEVELER İNCİRLİOVA BELEDİYESPOR YARARINA GÜREŞTİ"

Devecilik kültürünün yaşaması için uğraş verdiklerinin dile getiren Başkan Kaya, geçen yıl pandemiden dolayı güreşlerin yapılamadığını anımsatarak, “Bu yıl güreşleri gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Katılım yoğun. Bu işe yıllarımı verdim. Babadan, dededen deveciyim. Deve güreşimiz İncirliovaspor Kulübü yararına yapılıyor. İnşallah İncirliovaspor’u şampiyon yapacağız” diye konuştu. 

"HALK ÇERÇİOĞLU'NA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ"

Millet İttifakı kurmaylarıyla birlikte deve güreşi alanına gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, güreşsever vatandaşları selamladı. Vatandaşlar, Çerçioğlu ve beraberindeki heyete alkışlarla destek verdi. Çerçioğlu’na İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP İl Başkanı Ali Çankır, Millet İttifakı’na mensup ilçe belediye başkanları ile CHP ve İYİ Partili siyasîler eşlik etti. Selamlamanın ardından Çerçioğlu ve beraberindekiler protokol bölümünden güreşleri takip etti.

9dee55d5-ffb4-4066-aac6-f71b33e4687a.jpg

213b7fba-4f02-4a97-8770-3d154378dc35.jpg

780377a9-b392-4fed-ab33-80c81563f143.jpg

d0a97566-c4c0-4d9e-b88c-e0a209a311e5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler