Meteoroloji Aydınlıları uyardı

Meteoroloji Aydınlıları uyardı

MGM'ye ait internet sitesinden yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde Aydın kent genelinde hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece arasında yükseleceği belirtildi.

18-20 Haziran tarihleri arasında yağmur ve dolu yağışına teslim olan Aydın'da Yaz mevsimi tekrar etkisini göstermeye başladı. Haziran yağmurlarının ardından açan güneş turizmcileri sevindirdi, Kuşadası ve Didim'de vatandaşlar plajlara akın etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne (MGM) ait internet sitesinden yapılan uyarı ile Aydın kent genelinde yaşayan vatandaşlar uyarıldı. 23 Haziran Çarşamba (bugün) gününden itibaren hava sıcaklıklarının kent genelinde 4 ila 6 arasında yükseleceğini belirten müdürlük; yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. 

Hava sıcaklığının 26 Haziran Cumartesi günü 42 dereceye kadar yükseleceğini belirten müdürlük açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarından itibaren bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının artarak, mevsim normallerinin ortalama 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler