Meteoroloji uyardı

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre,

Şubat ayının başından bu yana hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Aydın'da, kuraklığın da etkisi ile, üreticiler ve vatandaşlar durumdan olumsuz etkilenmiş; kademeli normalleşme süreci ile birlikte yerli ve yabancı turistler sıcaklığın 46 dereceye kadar ulaştığı Kuşadası ve Didim'e akın etmişti.

Geçtiğimiz haftalarda mevsim normallerine gerileyen hava sıcaklıkları Aydınlılar tarafından mutlulukla karşılanmıştı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile, 26 Ağustos Perşembe gününden (yarın) itibaren hava sıcaklıklarının tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtildi.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Hava sıcaklıklarının 26 Ağustos 2021 Perşembe gününden itibaren bölgemizin kuzey kesimlerinde artarak mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının, İzmir’de 34-35, Aydın’da 35-37, Manisa’da 36-38, Balıkesir’de 35-38, Çanakkale’de 32-35 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler