Milyonlarca asgari ücretli merakla bekliyor

Milyonlarca asgari ücretli merakla bekliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Pazartesi günü (11 Aralık) görüşmelere başlayacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarına işaret eden Işıkhan, “Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor” ifadesini kullandı.

'Asgari ücrete tek zam olacak'

Asgari ücrete tek zam olacağının altını çizen Bakan Işıkhan, “Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık” dedi.

İş veren desteği olacak mı?

Asgari ücret ne kadar, kaç para olacak? soruları gündemden düşmezken bu kez de iş veren desteği devreye girdi. Bir gazetecinin “İş veren desteği ile ilgili bir çalışma olur mu” sorusuna Işıkhan, “Bu konuların hepsini değerlendireceğiz" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler