Mustafa Savaş'tan 100. yıl mesajı

Mustafa Savaş'tan 100. yıl mesajı

AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü için mesaj yayınladı.

Mustafa Savaş yayınladığı mesajda,

''Milli mücadelemizin kahraman şehirlerinden; adıyla, sanıyla tarihe not düşen Efeler diyarı Aydın’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümüne ulaşmanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Ülkemize dört bir yandan saldıran düşmanların hezimete uğramasıyla 7 Eylül 1922’de büyük bir zaferle son bulmuştur. Bu zafer, kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden topyekûn verilen cansiperane bir vatan savunmasıyla kazanılmıştır. Birçok imkânsızlıklar içerisinde büyük fedakarlıklar sonucu Aydın’ımız 100 yıl önce bugün bağımsızlığına tekrar kavuşmuştur. 


Bugün, Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Çete Ayşe gibi ismi bilinen ve bilinmeyen vatan sevdalısı kahramanların bağımsızlık uğruna verdikleri mücadelenin zaferle sonuçlanmasının yıl dönümü... 


Bugün, 1071 Malazgirt Zaferiyle Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ın torunları olduğumuzun düşmana bir kez daha gösterilmesinin yıl dönümü... 


Bugün, hain ve sinsi planları olan iç ve dış düşmanlarımızı hüsrana uğratmamızın yıl dönümü...


Unutmayalım ki 7 Eylül sıradan bir tarih değildir. 7 Eylül şanla, şerefle anılan bir gurur günüdür. Bu müstesna günü gençlerimize doğru bir şekilde anlatmalıyız. Milli mücadele döneminde yaşanan birlik ve beraberlik ruhunu bugün de gönüllerimizde taşımanın; bu ruhu gelecek nesillerimize aktarmanın gayreti içerisindeyiz.


Bu duygu ve düşüncelerle, Efeler diyarı Aydın'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü canı gönülden kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, cennet vatanımız uğruna her türlü fedakarlığı göze alarak Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, istiklal ve istikbalimizin için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler