Nazilli ve Kuyucak’ta emniyet kemeri kullanımı eğitimi verildi

Nazilli ve Kuyucak’ta emniyet kemeri kullanımı eğitimi verildi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı” ile emniyet kemeri kullanımı eğitim faaliyeti gerçekleşti.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, 2030 yılına kadar trafik kazalarından kaynaklanan yaralanma ve can kayıplarını %50 azaltmayı amaçlayan Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında, meydana gelen araç kazalarında yaralanma ve can kayıplarının önlenmesi amacıyla, araçlarda emniyet kemeri kullanımının en üst seviyeye çıkartılması ve bu konuda farkındalıkların artırılmasına yönelik olarak 03 Haziran 2022 tarihinde Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı” ile emniyet kemeri kullanımı eğitim faaliyeti gerçekleşti. 

Bahse konu eğitim faaliyeti kapsamında Nazilli ilçesi Demirciler ile Kuyucak ilçesi Yamalak İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilere, yönetici ve öğretmene seyir halindeki araçta emniyet kemeri takma eğitimi verildi. Simülasyon aracı ile seyir halinde bir aracın devrilme, takla atma deneyimi fiziki olarak yaşatıldı. 

Trafik kazalarında emniyet kemerinin önemi ve kullanımı konusunda eğitim gerçekleşti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler