NAZİLLİ'DE DOĞA KATLİAMI  Zeytin ağaçları gitti JES boruları geldi

NAZİLLİ'DE DOĞA KATLİAMI Zeytin ağaçları gitti JES boruları geldi

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Bozyurt Mahallesi'nde açılacak olan JES santrali büyük tepkiye neden oldu.

Durumu haber alan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve çok sayıda vatandaş bölgeye geldi.

 

JES şantiye alanında basın açıklaması yapan milletvekilleri, yapılan işlemlerin hukuksuz olduğunu savundu. CHP Aydın Milletvekili, Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, “Buraya 2 ay önceki gelişimde zeytin ağaçları vardı. Şimdi zeytin ağaçlarının yerlerini JES şirketlerinin şantiye alanları almış. Nerede zeytin kanunu? Bir tarafta yaşam alanı bir tarafta Mastavra Antik Kenti var ve bunların aralarına JES projesi inşa ediliyor. Toplam sağlığı ve insan sağlığının olduğu alanlarda devlet bu tarz girişimlere önlem almak zorundadır. Burada Anayasa ihlal edilmiştir. Vatandaşa ‘evde kal’ JES’çilere ‘devam deniliyor” diyerek tepki gösterdi.

 

JES şirketleriyle her şekilde mücadele edeceklerini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Halk sağlığı söz konusu olunca biz herhangi bir yapıya ruhsat vermiyoruz. Ama biz ruhsat vermediğimizde de ilgili bakanlıkların ruhsat verebilme hakkı var. Nazilli uzun yaşamın merkezidir ve böyle olmaya devam edecektir. Bunun için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz” dedi.

 

JES şirketlerinin salgını fırsat bilerek iktidar ile ortak hareket edip etik hareketlerde bulunmadığını dile getiren İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “Muhattap olduğumuz olay bir faciadır. Biz bir diğer bir facia olan Korana Virüs ile mücadele ederken iktidar ve JES şirketleri her türlü boşluğu fırsat bilerek talana başladılar. Aydın’ın bütünü kocaman bir JES makinasına dönüştürülmek isteniyor. Sizlerin de bildiği gibi bu salgın ortaya çıktıktan sonra Afrodisias (Karacasu) gündeme geldi, bulunduğumuz alan gündeme geldi.

 

Kuyucular’da bir hamle girişimi oldu. Yılmazköy’de bizim sürekli üstünde durduğumuz tehlikelerden biri yaşandı. Kızılcaköy’de yeni bir arayışa girdiler. Bu hakikaten çok ayıp. Aydın’ın bütün verimli arazisinin geleceğinin ve geçmişinin heba edilmesine hayır diyoruz. Çünkü Aydın gibi bereketli topraklar JES’e feda edilemez. Bu bir milli enerji değildir, milli tahribattır. Vatandaşlarımızın direnci bazı noktalarda başarıya ulaşmaktadır. Bunun bir örneği Salda Gölü’dür. JES şirketleri akıllarını başlarına toplayıncaya kadar, iktidar da gerekli yasa değişimlerini yapıncaya kadar mukavemetimizi sürdürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler