Öğlen doğalgaza, akşam benzine, sabah elektriğe zam geldi

Öğlen doğalgaza, akşam benzine, sabah elektriğe zam geldi

Aydınlı Esnaf, son zamanda artan zamların yanı sıra dün itibariyle benzin, doğal gaz ve elektriğe gelen zammı konuştu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), haziran ayında geçerli olacak şekilde abonelere göre yeni tarifeleri açıkladı. Yeni tarifeye göre; konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 30, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 16, elektrik üretimi dışında kullanılan doğalgazın birim fiyatında ise yüzde 10 artış yapıldı.
Elektrikte mesken abonelerinin tarifesine yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldı.

Öte yandan yarın gece yarısından itibaren benzine 1 lira 22 kuruş motorine ise 1 lira 49 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Aydınlı Esnaf, art arda gelen bu zamlara tepki gösterdi. 

“BİR GÜN İÇİNDE BU KADAR ZAM KELİMESİNİ DUYMAMALIYIZ!” 

Zam kelimesini duymak istemediğini söyleyen Ali İhsan Kalen, "Esnafım ben. 55 yaşındayım böyle bir şey görmedim. Bir günde bu kadar zam haberi olabilir mi? Artık ben kendim her şeye tepkisiz olmaya başladım. Ancak bu kadarı fazla. Daha akşam benzin zammı haberi geldi. Sabahına tekrar bir zam oldu. Bu kadar çok fazla. İnsanlar zaten çok zor durumda. Her gün gelen zamlar insanları daha fazla zora sokuyor. Bu zamlardan dolayı araç kullanmayı bıraktım. Çünkü yalıtımı karşılayacak bir gelirim yok. Herkes bu şeklide zor durumda. Artık her şeye zam gelme durumu son bulmalı. Bir gün içinde bu kadar zam kelimesini duymamalıyız." dedi.

“BU KADAR ZAM MI OLUR?” 

3 çocuk babası olan Abdullah Eymir, “Zamların önü kesilmiyor. Geldi mi üst üste geliyor. Dünden beri hem doğal gaz hem elektrik hem de benzine zam geldi. Bu her gün böyle oluyor. Atık normalleşti. Ancak giderek artması tepkilere yol açıyor. Bizler ne yapacağız. Gerçekten ne yapacağımızı şaşırdık. Bu kadar zam mı olur? Yeter artık!” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler