Okullarda Güvenlik Önlemi: Vali Canbolat Toplantıya Katıldı
Okullarda ve çevresinde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin önemli bir toplantı, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in başkanlığında gerçekleştirildi. 81 ilin valisinin katıldığı toplantı video konferans yöntemiyle yapıldı.
Basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda, eğitim kurumlarının güvenliğinin artırılması ve olası risklere karşı alınacak önlemler kapsamlı şekilde ele alındı. İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) saat 09.00’da başlayan toplantıya, il milli eğitim müdürleri de çevrim içi olarak katıldı.
Toplantıya Aydın’dan da katılım sağlandı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, Valilik Toplantı Salonu’ndan Video Konferans Sistemi (VKS) aracılığıyla toplantıya dahil oldu. Toplantıda ayrıca İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit de hazır bulundu. Vali Canbolat’ın kentte yürütülen okul güvenliği çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen silahlı saldırıların ardından okullarda güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olayların ülke genelinde derin üzüntüye neden olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kahramanmaraş’ta bir okulumuzda meydana gelen silahlı saldırı, hepimizin yüreğini dağlamıştır. Bu elim hadisede hayatını kaybeden evlatlarımıza ve öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailelerine, eğitim camiamıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Olayın ilk anından itibaren devletimiz tüm kurumlarıyla sahadadır. Süreç; güvenlik, adli, idari ve eğitim boyutlarıyla çok yönlü ve titizlikle yürütülmektedir.”
Bakanlık açıklamasında, olayların aydınlatılması için mülkiye ve polis başmüfettişlerinin görevlendirildiği ifade edildi. Adli sürecin Adalet Bakanlığı koordinasyonunda sürdüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ise dört başmüfettişle idari inceleme başlattığı bildirildi.
Gerçekleştirilen toplantı ile Türkiye genelinde eğitim kurumlarında güvenliğin en üst seviyeye çıkarılması ve öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim görmelerinin sağlanması hedefleniyor.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.