"ÖNCELİKLE KENDİ TARİHLERİNE BAKMALILAR"

"ÖNCELİKLE KENDİ TARİHLERİNE BAKMALILAR"

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul etmesinin ardından yaptığı açıklama ile ABD hükümetine seslendi.

Geçtiğimiz aylarda göreve gelen ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz tarihi bir skandala imza attı. 1915 olaylarıyla ilgili 'soykırım' ifadelesini kullanan Biden'a Türkiye'den ve dünyadan sert tepki geldi.

Biden açıklamasında, "Biz nefretin tüm şekillerinin çürütücü etkilerine karşı güçlü duruşumuzu sürdürüyoruz. Ermenilerin tarihine saygı duyuyoruz. Bu acıyı görüyoruz. Tarihi tasdik ediyoruz. Bunu da suçu birilerine yüklemek için değil, bunun bir daha asla yaşanmaması için yapıyoruz" ifadelerini kullanarak Ermeni lobisinin yalanlarını kabul etti.

BAŞKAN ATAY'DAN TEPKİ GECİKMEDİ

Yaşananların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, tarihi soykırımlarla dolu olan ABD hükümetine seslendi. Atay, "ABD Başkanı'nın 1915'te yaşanan acı olayları "soykırım" olarak nitelendirmesini reddediyor, şiddetle kınıyorum. Ülkemizi töhmet altında bırakan bu açıklamayı yapanların öncelikle kendi tarihlerine bakmasını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler